EU skal balancere mellem at beskytte borgernes rettigheder og samtidig være i stand til at slå igen mod grænseoverskridende kriminalitet og terror.
Det er meldingen fra De Konservatives spidskandidat, Bendt Bendtsen, op til valget til Europa-Parlamentet på søndag.
"Jeg er en stor tilhænger af fri tilgængelighed til information," siger Bendt Bendtsen, som tilføjer, at teknologien også stiller krav - ikke mindst til industrien.
"Men en holdbar løsning indebærer, at det for alvor anerkendes, at der også er noget, der hedder forbrugernes rettigheder i den digitale verden - og hensynet til begge parter må finde et velafbalanceret niveau," siger Bendt Bendtsen, som dog fastholder, at borgernes sikkerhed har førsteprioritet.
"Jeg vil ikke være med til at forringe forbrugernes retssikkerhed, men det er vigtigt, at EU sætter de overordnede retningslinjer, ikke mindst af hensyn til grænseoverskridende kriminalitet, så vi kan lave en koordineret og effektiv indsats," siger Bendt Bendtsen, som blandt andet har bekæmpelse af grænseoverskridende kriminalitet som en af sine mærkesager.
Fælles løft
En anden mærkesag for den tidligere erhvervs- og økonomiminister er tiltag, som skal modvirke den nuværende krise.
En vej til det kan være at styrke europæisk erhvervsliv i forhold til resten af verden.
"Et vigtigt parameter er bedre europæisk koordinering, et mere fleksibelt system for anvendelse at mobile teknologier samt fri og uhindret adgang til internettet," siger Bendt Bendtsen, som også mener, at forskning og udvikling bør være centralt for at styrke europæisk erhvervsliv.
"Tiltag, som blandt andet indgår i EU's 7. rammeprogram for forskning, viser, at vi i EU også har fokus på små og mellemstore virksomheder. Formålet er jo netop at styrke europæiske små og mellemstore virksomheders evne til innovation samt deres teknologiske viden og udnyttelse af forskningsresultater. Det gælder også de danske," lyder det fra Bendtsen.
Den konservative spidskandidat peger på, at informationsindsatsen om rammeprogrammerne kan blive bedre fra EU's side. Men samtidig mener han, at danske virksomheder også selv må tage ansvar for at søge midler til innovation.