Artikel top billede

Sun tester Java Store og Warehouse på nettet

Net-butik fra Sun, der vil sælge Java-applikationer til desktoppen, åbner sidst på året.

Computerworld News Service: Sun har åbnet en test-version af Java Store, som virksomheden promoverer som et website, hvor udviklere kan møde millioner af brugere, som kører Java på deres desktoppe.

Ligesom Apples succesfulde App Store er dette site designet til at give forbrugerne en nem måde at downloade Java-programmer. En beta-version af net-butikken lanceredes tirsdag med kun et par applikationer - en Java-version af online-rolespillet RuneScape og en Java-baseret Twitter-klient ved navn Twitter FX - men udviklerne får helt indtil Java Stores offentlige lancering sidste på året til fylde butikken med programmer.

Sun har haft stor succes med at promovere Java som en platform for populære backend-server-applikationer, men Java har ikke haft samme popularitet med desktopsoftware. Java Store og Java Warehouse, som internt hos Sun er kendt som Projekt Vector, udgør et forsøg på at give nyt liv til klient-applikationerne.

Sun vurderer, at 800 millioner desktopbrugere på verdensplan har installeret Java, og virksomheden håber, at Java Store vil give udviklerne en nem måde at nå ud til dette enorme publikum.

I et blogindlæg fra 18. maj, der offentliggjorde Project Vector, skriver Suns koncernchef Jonathan Schwartz, at han håber, at portalen vil blive brugt af "banker, der ønsker flere kunder, sportsprogrammer, der ønsker flere seere, medievirksomheder og nyhedsbureauer, der ønsker flere abonnenter - og grundlæggende enhver Java-udvikler, der ønsker at træde ud af browseren og nå ud til omkring en milliard forbrugere."

Java Store og Java Warehouse gik i luften tirsdag morgen forud for virksomhedens årlige konkurrence, Java One, som løber ugen igennem i San Francisco.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere