For mange danskere - også i it-branchen - er EU en by i Belgien. Men der er faktisk grund til at gøre sig et par it-tanker op til Europa-Parlamentsvalget.
I hvert fald hvis du spørger professor ved institut for statskundskab ved Københavns Universitet, Jens Hoff, og branhedirektør i ITEK i Dansk Industri, Tom Togsverd.
De er nemlig enige om, at EU har en særdeles central betydning for udviklingen på it-området i Danmark.
Jan Hoff undrer sig for eksempel over, at den ophedede debat om at klippe netkabler i forbindelse med piratkopiering, ikke bliver diskuteret i den igangværende valgkamp.
"Hele debatten om tre slag og du er ude-politikken, som Frankrig gerne vil åbne for, er en væsentlig diskussion, der burde bringes op i forbindelse med valget," siger han og tilføjer, at det kunne give en god debat.
"Det undrer mig, at man ikke bringer it-politikken op. Det er noget som kunne skabe noget debat," siger han.
It på agendaen
Tom Togsverd fra ITEK oplever, at it-spørgsmål står meget højere på dagsordenen i EU-regi. Og derfor mener han også, at det er centralt at følge udviklingen i Europa.
"På nogle punkter er EU mere åbent for it's betydning, end vi normalt oplever i Danmark," siger Tom Togsverd.
Han peger også på telekom-pakkens forlis som et eksempel på Europa-Parlamentets betydning i dansk it-politik.
Tom Togsverd er dog især optaget af, at EU har et fokus på Lissabon-agendaen.
"Det handler om, at vi skal forske og udvikle os til at være vindere i verden. Vi skal op i gear," lyder det fra Tom Togsverd, som mener, at EU har en meget vigtig rolle at spille for at sætte skub på den udvikling.
"Der ser jeg jo it- og telekommunikation som en vigtig del af den agenda, både som forskningsemne og innovationsdriver," siger Tom Togsverd, som mener, at en markant indsats fra EU og medlemslandene vil det kunne styrke konkurrencekraften i Europa.
EU skal passe på os
Lige som statskundskabs-professoren peger Tom Togsverd også på rettigheder som et oplagt emne for EU. Men i en lidt anden optik.
"Områder som sikkerhed, privacy og databeskyttelse er vigtige emner," siger han og tilføjer, at EU er godt med, når det gælder regler, der beskytter borgerne.
"Det største problem er, at det er vigtigt at få andre med. For eksempel er der mange, som har et godt øje til, hvad Google går og laver med de mange data, de har på os," siger Tom Togsverd.
På privacyområdet mener han, at EU kan tegne en linje overfor resten af verden og presse på for at sikre databeskyttelse i hele verden.