Artikel top billede

Intel bevilger 65 millioner til grafik-forskning

Intel offentliggør at ville uddele godt 65 millioner kroner over fem år til Saarland University i Tyskland til forskning i grafik-teknologi.

Computerworld News Service: Intel bevilger ikke mindre end 65 millioner kroner til at oprette Intel Visual Computing Institute, hvor forskere vil undersøge brugen af mange processorkerner til at skabe realistisk computergrafik, fortæller Megan Langer, talskvinde fra Intel.

Instituttet vil have fokus på både grundforskning og anvendt forskning for at udvikle programmeringsmodeller og -arkitekturer, der beriger computeroplevelsen ved brug af gestik, billedgenkendelse og virkelighedstro billeder.

Forskningen kan blive anvendt af softwareprogrammører i udviklingen af spil, medicinsk billedbehandling eller 3D-applikationer til ingeniørarbejde.

Investeringen er indirekte bundet til udviklingen af software, der udnytter styrken ved Intels kommende Larrabee-chip, som vil have "mange" x86-processorkerner for at kunne levere bedre egenskaber inden for grafikberegning. Grafik-chippen er den første, som Intel målretter til spilmarkedet og spilindustrien, som kræver stærke grafik-egenskaber og højt ydende parallel processing.

Intel har ikke givet nogen officiel udgivelsesdato for Larrabee, men virksomheden har tidligere sagt, at chippen udkommer i 2010.

Flere på banen

At tilføje flere processorkerner er efterhånden blevet den foretrukne måde at øge processorydelsen. Mange leverandører af grafikkort tilbyder flerkernede GPU'er, der med stor effektivitet bruges til data-intensive anvendelser som video-dekodning.

Nvidia, som er konkurrent til Intel på området, tilbyder også et software-værktøj, der gør det muligt for softwareudviklere at skrive programmer, der kører på virksomhedens grafikkort.

Larrabee er en del af Intels terascale-forskningsprogram, som også involverer udviklingen af en chip med 80 processorkerner og kodenavnet Polaris. Dette er en CPU, der vil kunne levere en ydelse på mere end en teraflop.

Intel har allerede givet millioner af forskningskroner til universiteterne til forskning i programmering til flerkernede processorer, men investeringen i Saarland University er specifikt til grafik-teknologi, oplyser Langer. Virksomheden har også sat skub i lignende forskning andre steder i Europa og i USA i grafik-teknologi.

Sidste år bevilgede Intel og Microsoft 108 millioner kroner til forskningscentre ved University of California, Berkeley og University of Illinois, Urbana-Champaign for at promovere flerkernet software-design i løbet af de næste fem år.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere