Artikel top billede

(Foto: Mikael Rieck freelance)

Besked til dansk minister: Overvågning virker ikke

Kameraovervågning virker. Men kun i en måned. Den besked får justitsminister Brian Mikkelsen (K) af en borgerorganisation.

Det er fuldt ud forståeligt, at vi i en skræmmende tidsalder søger måder at løse vores problemer på.

Men det løser ikke vores problemer, er ikke besværet værd, og har en meget skræmmende bivirkning i et samfund.

Det fortæller Gus Hosein fra London School og Economics og senior fellow hos menneskerettighheds-organisationen Privacy International senere i dag justitsminister Brian Mikkelsen (K), når de spiser frokost sammen og diskuterer kameraovervågning på den Danske Ambassade i London.

Den internationale privacy ekspert besøgte mandag Teknologisk Institut ved København, hvor han var taler på konferencen Pyt med Privatlivet.

Gus Hosein mener, at udbredelsen af overvågningskameraer i England har skabt en nedbrydende virkning på samfundets hensyn til rettigheder.

Problemet er, at folk pludselig bliver ligeglade med forslag om at indsamle alles fingeraftryk, fordi de tænker "vi har alligevel intet privatliv, fordi de billeder af os, uanset hvor vi er," forklarer han.

"Hvis man indførte kameraovervågning i Danmark i morgen, ville kriminaliteten falde. I en måneds tid. Og de første, som ville opdage, at det ikke virker, er de kriminelle," siger Gus Hosein.

Han forklarer, at selv politiet i England indrømmer, at kameraovervågning kun benyttes til opklaring af forbrydelser i tre procent af sagerne.

"En anden undersøgelse, som regeringen prøver at gemme, viser, at kameraovervågning ikke har nedbragt kriminaliteten, men at kriminaliteten falder med 20 procent hvis man indfører bedre belysning om natten," siger Gus Hosein.

Hvorfor indfører vi så ikke bedre belysning, spørger Gus Hosein.

"Politikere vil gerne give udtryk for, at de gør noget, som folk tror vil gøre en forskel på trods af alle modbeviserne. Det er en meget populær politik," siger Gus Hosein.

Han forklarer, at englænderne elsker kameraovervågning, fordi de tror, det gør dem sikrere. Men det er netop det, som gør det skræmmende, fremhæver han.

"Hvis et samfund tror, at det er sikrere på grund af det, (kameraovervågning, red.) men alligevel ikke er det, skaber vi så ikke større farer for samfundet?" spørger Gus Hosein.

Hør hele interviewet med Gus Hosein her




IT-JOB

Nitor Energy A/S

IT Infrastructure Specialist

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren teamleder til årsopgørelsen

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Konsulenter til strategi-implementering i nyt PMO-kontor

Dansk Sygeplejeråd

IT-teknisk medarbejder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere