Artikel top billede

F-Secure har opgjort, at godt halvdelen af de målrettede virusangreb i 2009 gik gennem PDF-formatet. Illustration: F-Secure

It-kriminelle har kastet kærligheden på PDF

Adobes PDF-format har i F-Secures opgørelse opnået den tvivlsomme ære at blive de it-kriminelles fortrukne våben til at sprede målrettede vira.

I 2009 stod PDF-filer for spredningen af lige omkring halvdelen af de målrettede virusangreb.

Det fortæller sikkerhedsfirmaet F-Secure, der i 2009 indtil videre har identificeret 663 forskellige målrettede angreb via filer. I 2008 identificerede F-Secure 1.968 forskellige målrettede angreb via filer.

I 2008 var tallet for angreb via PDF-formatet på cirka 28 procent.

Det skyldes ifølge sikkerhedsfirmaet kyniske overvejelser blandt it-kriminelle.

"I takt med, at der kommer mere og mere fokus på it-kriminalitet i samfundet, og vi alle sammen bliver klogere og mere forsigtig i vores omgang med it-sikkerhed, så skifter de it-kriminelle metoder for at få deres vira spredt, så de kan fortsætte med deres lyssky forretninger," siger Michael Dahl fra F-Secure Danmark.

"It-kriminelle benytter PDF-dokumenter, der generelt opfattes som låste og dermed sikre - men det er de absolut ikke mere. Man skal derfor forsat huske sin sunde fornuft, når man modtager filer på sin computer," siger han.

I 2008 var de mest benyttede værktøjer til målrettede virusangreb Microsofts Office-produkter som Excel, Word og PowerPoint, der samlet set stod for mere end 70 procent. I år er det tal faldet til 50 procent.

Microsofts kontorprogrammer fylder således stadig godt i landskabet, som det fremgår af grafikken øverst.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere