Artikel top billede

Telekæmpe forlanger millioner af tidligere topchefer

Europas største teleselskab forlanger masser af hårde kontanter i erstatning fra tidligere bestyrelsesformand efter spionage-skandale.

Europas største teleselskab, Deutsche Telekom, forlanger ifølge Financial Times, at selskabets tidligere bestyrelsesformand, Klaus Zumwinkel, betaler en million euro - eller knap 7,5 millioner kroner - i erstatning til selskabet.

Samtidig varsler selskabet, at det er på vej med et lignende krav fra Deutche Telekoms tidligere koncernchef, Kai Uwe Ricke.

Deutsche Telekom forlanger erstatning, fordi selskabet mener, at de to tidligere styrmænd i selskabet i meget høj grad ikke har levet op til deres ansvar i forbindelse med en skandalesag om spionage.

Erstatningskravet er det seneste kapitel i sagen, hvor selskabet i en periode loggede tidspunkter for telefonopkald fra journalister, bestyrelsesmedlemmer og ledende medarbejdere. Selskabet har hele tiden fastholdt, at det ikke har anvendt oplysningerne til noget.

Kampagnen blev sat i gang for at identificere det sted, hvorfra der sivede fortrolige oplysninger om Deutsche Telekoms finansielle situation ud til pressen i 2005 og 2006.

Ifølge Financial Times har Deutsche Telekom sendt et brev til tidligere bestyrelsesformand Klaus Zumwinkel, hvor selskabet har opgjort kravet til "omkring en million euro" som erstatning for, at han ikke har levet op til sit ansvar.

Minder om HP-sag

Både Klaus Zumwinkel - der for nylig blev dømt for skatteunddragelse - og Kai-Uwe Ricke har tidligere blankt afvist, at de har gjort noget forkert.

Deutsche Telekom kaldte lognings-kampagnen for 'Operation Clipper' (navnet på britisk operation under 2. Verdenskrig, red.) og 'Operation Rheingold' (Rhringuldet, en del af Wagner-operaen Niebelungens Ring, red.).

Kampagnen blev sat i gang for at identificere det sted, hvorfra der sivede fortrolige oplysninger om Deutsche Telekoms finansielle situation ud til pressen.

Sagen minder meget om den affære, der i 2006 trak Hewlett-Packard gennem sølet og kostede daværende bestyrelsesformand Patricia Dunn jobbet.

Også HP-sagen blev igangsat på grund af mistanke om en højtstående læk i selskabet, hvorfra der sivede oplysninger ud til pressen.

Også HP hyrede et eksternt firma til at spionere på selskabets ledelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere