De danske myndigheder holder kortene tæt ind til kroppen, når det handler om fremtiden for det store it-prestigeprojekt, Statens It, der for nylig blev sat på stand by, fordi det viste sig at være for dyrt.
Staten mørklægger nemlig indholdet af de drøftelser, som en arbejdsgruppe med repræsentanter fra forskellige ministerier har haft om fremtiden for centeret.
Ligeledes mørklægger man den distributionsliste, som mødereferatet er sendt til.
Det sker med henvisning til, at arbejdsgruppen betragtes som en selvstændig myndighed, som derfor ikke behøver at fremvise dokumenter til offentligheden, som er sendt mellem medlemmer.
Desuden begrunder Statens It hemmeligheds-kræmmeriet med, at selve distributionslisten ikke indeholder "faktiske forhold" og ikke har "væsentlig betydning" for sagen.
Ekspert: Ombudsmand bør ind i sagen
Men den afgørelse er forvaltningsekspert og lektor Oluf Jørgensen fra Danmarks Journalisthøjskole lodret uenig i.
"Efter min vurdering er listen over e-mailadresser, som referater er sendt til, en oplysning om faktuelle forhold. Listen har væsentlig betydning for sagen, blandt andet fordi den er vigtig for vurderingen af, om der reelt er tale om, at sagerne hører under en selvstændig myndighed," siger han.
Eksperten vurderer, at sagen bør indbringes for en højere klageinstans.
"Jeg vurderer, at sagen har så stor principiel betydning, at afslaget bør indbringes for Folketingets Ombudsmand," siger Oluf Jørgensen.