Artikel top billede

Pc-salget falder - men ikke så meget som frygtet

Pc-salget er faldet, men langt fra så meget som forventet. Måske er hjulene så småt begyndt at rulle igen, lyder det spæde håb.

Computerworld News Service: Pc-salget er faldet mindre end forventet i årets første regnskabskvartal, lyder det fra analysehuset IDC.

Dette skyldes primært den voksende efterspørgsel efter de billige netbook-computere.

Til gengæld har Hewlett-Packard i samme kvartal overhalet Dell som USA's førende pc-leverandør, i det Hewlett-Packards salg er steget med 12 procent i forhold til forrige kvartal, mens Dells salg er faldet med 16 procent - det største fald på markedet.

Hewlett-Packard er også førende i internationale sammenhæng, fortæller IDC.

Alt i alt er der blevet solgt 63,4 millioner pc'er på verdensplan i det seneste kvartal, inklusive desktoppe og bærbare.

Bedre end forventet

Dette er 7,1 procent mindre end første kvartal sidste år, men stadig bedre end IDC's forudsigelser om et fald på 8,2 procent.

Mens krise-bekymringerne stadig tynger det generelle forbrug, så "har efterspørgslen på pc'er holdt sig nogenlunde stabil, sammenlignet med sidste gang, der var nedgangstider," lyder det fra IDC.

De faldende priser har sammen med det store netbook-salg hjulpet med til at minimere skaderne, lyder det fra IDC.

Undersøgelsen blev offentliggjort, dagen efter Intels administrerende direktør Paul Otellini udtalte, at pc-salget allerede har skrabet bunden, og at efterspørgslen er i gang med at vende tilbage til de "normale, sæsonbestemte mønstre".

Intel fremkommer dog ikke med nogen reelle forudsigelser for det næste kvartal, men henviser til den økonomiske usikkerhed, der stadig findes.

Efter nogle pc-leverandører har måttet kæmpe med faldende salg flere kvartaler i træk, ser det endelig ud til at lysne nu, i det flere leverandører kunne glæde sig over et stigende salg i dette kvartal.

På verdensplan har HP, Acer og Toshiba alle rapporteret om et stigende salg på henholdsvis 3, 7 og 11,6 procent.

Internationalt set har Dell solgt 17 procent mindre, mens Lenovos salg er faldet med otte procent.

Den internationale rangliste har dog ikke ændret sig siden sidste år, så Hewlett-Packard ligger stadig i toppen, efterfulgt af Dell, Acer, Apple, Lenovo og Toshiba.

Hewlett-Packard har desuden haft et rigtig godt kvartal i USA med et stigende salg på op imod 12 procent. Acer og Toshiba har på samme måde klaret sig godt, mens både Dell og Apples salg er faldet. I USA ligger Hewlett-Packard også øverst, fulgt af Dell, Acer, Apple og Toshiba. IDC fortæller, at Apples salgs-andel var på 7,6 procent.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere