Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Chip-giganter forhandler om fusion

En mulig fusion af to underskuds-plagede chipgiganter kan føre til skabelsen af verdens tredjestørste chip-producent.

To af Japans fire største chipproducenter, NEC og Renesas Technology, er gået i gang med at forhandle om en kommende fusion, skriver Financial Times.

En fusion vil i givet fald skabe verdens tredjestørste chip-producent, ligesom den vil kunne være med til at kickstarte den konsolideringsfase, som den meget opdelte og stærkt konkurrenceprægede chip-branche på mange måder har brug for.

Trods drøftelserne om en mulig fusion, er der endnu ingen konkrete planer, melder NEC ifølge Financial Times.

Selskabet meddeler, at det fortsat er en mulighed, at det i stedet vil sigte efter en tæt partnerskabs-aftale eller en fuld fusion med et andet selskab end Renesas.

Pres på rivalerne

En fusion mellem de to selskaber vil være den første store fusion på det japanske chipmarked, siden Renesas blev grundlagt i 2003.

Samtidig vil en fusion lægge yderligere pres på de to andre store japanske chipproducenter, Toshiba og Fujitsu.

Ifølge Financial Times har de fire store chipproducenter i Japan løbende drøftet fusioner i forskellige konstellationer. Analytikere mener imidlertid, at forhandlingerne mellem NEC og Renesas har større chancer for at munde ud i en frugtbar fusion.

Både Renesas og NEC er voldsomt pressede af de faldende priser på det meget konkurrence-prægede globale chipmarked. Begge selskaber venter underskud i milliardklassen for indeværende regnskabsår.

Ifølge avisen skal de største barrierer for en fusion findes i selskabernes bestræbelser på at beskytte deres medarbejdere mod fyring - en ting, der traditionelt er vigtigt på det japanske arbejdsmarked, hvor virksomhederne vil strække sig langt for at leve op til deres forpligtelser overfor de ofte meget loyale medarbejdere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere