Artikel top billede

Lederen af Statens It, Jan Cilius, får hjælp til at finde en udvej og fremtid for it-centeret i staten.

Arbejdsgruppe skal finde udvej for Statens It

Hele ni ministerier er nu for alvor kommet med omkring bordet ved Statens It. En ny arbejdsgruppe skal finde en udvej for det vingeskudte projekt.

Det vingeskudte prestigeprojekt, Statens It, hvor man ville samle it-driften på tværs af ministerier, er blevet sat på stand by.

Nu er der nedsat en arbejdsgruppe, der skal finde en udvej for projektet, hvis første beregninger viste sig ikke at holde stik.

I arbejdsgruppen er indsat en lang række aktører fra andre end Finansministeriet og Skatteministeriet, der henholdsvis fødte ideen og skal styre centeret til daglig.

Arbejdsgruppen består af repræsentanter fra Økonomi- og Erhvervsministeriet, Justitsministeriet, Kulturministeriet, Beskæftigelsesministeriet, Integrationsministeriet, Videnskabsministeriet, Miljøministeriet, Økonomistyrelsen og Statens It.

Dermed lader det til, at kampen bag linjerne mellem embedsmændene foreløbig har fundet en vinder.

Regeringens økonomiudvalg

Af en meddelelse udsendt fra Statens It kan man læse, at arbejdsgruppen skal vurdere to udveje.

Den ene analyse skal finde ud af, om projektet kan gennemføres "trinvist og ved lavere omkostninger."

Den anden analyse skal finde ud af, om projektet kan gennemføres "via en anden model for konsolideringen af den statslige administrative it".

Det er dog ikke nærmere forklaret, hvad det konkret måtte indebære.

Når gruppen er færdig med sit arbejde, skal det fremlægges for Regeringens Økonomiudvalg.

Gruppen har ifølge hjemmesiden for Statens It allerede afholdt et møde den 2. april.

På vågeblus

Mens arbejdet pågår, er "kompetenceforløbet sat i bero. Ministerier, der er begyndt på forløbet, gør det færdigt," meddeler Statens It.

Kompetenceforløbet for medarbejderne har været en hjørnesten og vægtet højt i projektet.

"Både medarbejdere og ledere skal opleve, at de er ordentligt klædt på til opgaven," fremgår det af centerets hjemmeside.

Samtidig er opdateringen af information på hjemmesiden sat på "vågeblus".

Arbejdet med de kravspecifikationer fortsætter dog.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere