Artikel top billede

Firefox springer fire versioner over

Den næste version af Firefox kommer til at hedde 3.5 og ikke 3.1, som Mozilla ellers var nået til. Der er sket så meget siden 3.0, lyder forklaringen.

Computerworld News Service: "Som det for nyligt er blevet foreslået, vil versionsnummeret af Shiretoko-projektet blive ændret til Firefox 3.5 før den kommende fjerde beta-udgivelse," skriver Mike Beltzner, som er Mozillas direktør for Firefox, i et kort indlæg på virksomhedens udviklerblog.

Versionsændringen er blevet diskuteret i flere uger blandt andet på grund af opfordringer fra udviklere, der mener, at "3.1" ikke ordentligt reflekterer de mange nye funktioner og ændringer siden Firefox 3.0 fra sidste juni.

"På grund af TraceMonkey og Private Browsing plus den enorme mængde arbejde, der er lagt i alt fra video og layout til Places og plugin-tjenesten, er dette en meget større forøgelse af projektets skala og horisont, end hvad, vi mener, er rimeligt at kalde 'komma én'," skriver Mike Shaver, som er Mozillas vice president of engineering, i en meddelelse på et af virksomhedens fora i sidste uge.

"Versionsnummeret 3.5 vil hjælpe med at sætte forventningerne højere i forhold til mængden af fede funktioner, som Shiretoko er spækket med."

"Shiretoko" er Mozillas kodenavn for Firefox 3.1, som jo så nu hedder Firefox 3.5.

Shaver fremhævede også en anden potentiel fordel ved versionsændringen. "Vi forventer, at det vil hjælpe til, at flere folk vil benytte browseren," fortæller han.

Forsinkede opgraderinger

Mozilla vil officielt bytte versionsnummeret ved udgivelsen af den fjerde beta-udgivelse af browseren, der stadig bliver arbejdet på. Beta 4 er på nuværende tidspunkt planlagt til udgivelse 14. april.

Browserproducenten tilføjede denne fjerde beta til roadmappet for kun to uger siden efter beslutningen om at udgive den flere gange forsinkede Beta 3, selvom den ikke kommer til at indeholde en rettelse af en plagsom fejl i TraceMonkey, som er Mozillas ny JavaScript-engine.

Mozilla navngav oprindeligt den næste version "3.1" for at reflektere den hurtigere udvikling, virksomheden havde planlagt for denne opgradering. Men disse planer blev forstyrret sidste år af forsinkelser for at tilføje nye funktioner - såsom TraceMonkey-enginen og den ny privatlivsfunktion - og for at få mere tid til at teste.

Ifølge Shaver betyder det ny versionsnummer ikke, at Mozilla nu tilføjer endnu flere funktioner til den næste Firefox. "Det er vigtigt at bemærke, at 3.5-navnet blot bedre repræsenterer vores nuværende horisont og er ikke en indikation om, at vi har til hensigt at væsentligt øge denne udgivelses horisont yderligere," oplyser han.

Den sidste udgivelse kaldet Firefox 3.1 vil blive Beta 3, som nu er planlagt til udgivelse på torsdag.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere