Artikel top billede

Udviklere: PHP styrer script-sprogene

Ny undersøgelse baseret på udvikleres egne erfaringer med scriptsprog kårer PHP som det bedste scriptsprog. VBScript placeres i bunden.

Tag en rapport med en top 10-liste over de bedste udviklingssprog.

Find en udvikler, som anvender udviklingssproget i toppen af listen.

Find en anden udvikler, der anvender et lavere rangerende udviklingssprog.

Luk alle tre ingredienser inde i et rum.

Efter et par minutter er diskussionen hed, sprød og passioneret.

Efter yderligere et par minutter bør døren åbnes igen for at undgå, at diskussionen udarter til håndgemæng.

Udviklere vurderer scriptsprog

Evans Data har netop frigivet den ene ingrediens til en solid gang udvikler-diskussion.

Rapporten 'Users Choice: Scripting Language Rankings', bedømmer 10 forskellige script-sprog. Undersøgelsen er baseret på 500 udviklere, der er blevet bedt om at vurdere deres udviklingssprog på 12 forskellige egenskaber.

I top-3 finder vi PHP, Ruby og Python. I bunden ligger VB Script.

Danskudviklet sprog i top

Om topscoreren PHP hedder det blandt andet i rapporten:

"PHP, som brugerne samlet set rangerede højest, har det næststørste community af scriptsprog-brugere (efter JavaScript) og er blevet de facto arbejdshest på web.
PHP er understøttet af en stærk samling værktøjer, og det er nemt at finde PHP-udviklere. Det er sandsynligvis det bedste valg af udviklingssprog til web-applikationer."

Her på danske Computerworld iler vi med at tilføje, at PHP oprindeligt blev skabt af dansk-canadieren Rassmus Lerdorf, som egentlig blot havde brug for nogle gode makroer til internetsider. Rasmus Lerdorf lagde PHP ud på nettet som open source, og det er siden vokset i popularitet.

Javascript er ikke en passion

En anden dansker, David Heinemeier Hansson, har med sit Ruby-framework Ruby on Rails været med til at sikre et stærkt dedikeret Ruby-community.

Om Ruby hedder det blandt andet i rapporten:
"Ruby-brugere er overbeviste om, at det er det nemmeste at bruge, og at udvikling i Ruby går meget hurtigere end i andre udviklingssprog."

Google booster Python

Python på tredjepladsen vil formentlig få et boost, efter at Google frigav sin App Engine.

"Det understøtter udvikling af relativt store og komplekse applikationer, og selvom det har et lille community, har der været vækst de seneste par år. Google bruger Python, og App Engine understøtter indtil videre kun Python - et faktum som vil hjælpe med at øge brugerbasen."

Det allestedsnærværende Javascript ender stort set i midten af undersøgelsen på en sjetteplads. Det er det altdominerende udviklingssprog på browserklienten, men tilsyneladende er det noget, som udviklere blot anvender - ikke noget de passioneret dyrker.

"Javascript community er det største, men Javascript fremelsker ikke den samme passion som brugere af Ruby eller PHP," lyder det i Evans Data-rapporten.

VBScript som bundskraber

I bunden trækker VBScripts manglende portabilitet ned med en decideret negativ score, ligesom laveste score blandt de undersøgte scriptsprog på sikkerhed, memoryhåndtering, udvidbarhed, exception handling og performance heller ikke bidrager til en topplacering for VBScript.

Vil du dykke ned i undersøgelsen - og bevæbne dig med ammunition til en sprogdiskussion - kan rapporten hentes her.

Husk i øvrigt, at den gode udvikler mestrer mere end et programmeringssprog og vælger det mest velegnede til et givent projekt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere