Artikel top billede

Er et broget browserbillede en styrke eller svaghed?

ComputerViews: Websider advarer mod den gamle Internet Explorer 6.0. Den nye IE 8.0 forsøger at leve op til web-standarderne, men det kan også give problemer.

"Denne side er optimeret til…"

Sådan stod der førhen ofte med småt nederst på en hjemmeside. I dag forventes det naturligvis, at en side er optimeret til alle de store browsere - og helst også til de mindre kendte.

Alt andet virker amatør-agtigt og useriøst, hvis man vil være noget ved musikken derude på World Wide Web. Men let er det ikke.

Et kig på browser-statistikkerne fra Net Applications, der måler de globale tendenser, viser et efterhånden ganske broget browserbillede. Se bare tallene fra januar:

Microsoft Internet Explorer 7.0: 47,32 procent.
Microsoft Internet Explorer 6.0: 19,21 procent.
Firefox 3.0: 18,30 procent.
Safari 3.2: 4,16 procent.
Safari 3.1: 2,89 procent.
Firefox 2.0: 2,84 procent.
Chrome 1.0: 1,08 procent.
Microsoft Internet Explorer 8.0: 0,92 procent.
Opera 9.x: 0,67 procent.

IE 6.0 fortsat populær

Det er specielt opsigtsvækkende, at IE 6.0 fortsat står for mere end 19 procent af markedet, når storebror 7.0 allerede er ved at blive afløst af 8.0, der i øjeblikket er ude i en Release Candidate 1.

En oplagt forklaring på den situation er, at de resterende 6.0-brugere måske ikke ligefrem kan betegnes som it-pionerer.

Med IE 8.0 forsøger Microsoft at tage hånd om de kompabilitets-problemer, der er i forhold til sider, der er optimeret til Internet Explorer 7.

Det sker ved, at Microsoft har lagt omkring 2.400 sider ind i hukommelsen, så IE8 på forhånd ved, at disse sider skal køres i 'Compatibility View'. Se listen her.

Houston, we have a problem

Problemet er, at selvom Microsoft med den nye browser ønsker at understøtte web-standarderne i højere grad end tidligere, er mange sider jo netop optimeret til tidligere versioner af IE: Houston, we have a problem!

Microsoft ved naturligvis godt, at der kan opstå problemer. Derfor opfordrede selskabet allerede sidste forår webudviklerne til at gøre deres sider klar til IE8.

Norske websider: Drop IE 6.0
Det allerstørste problem for både Microsoft, web-udviklerne - og sidste ende også web-brugerne - er dog, at der fortsat er så mange, der holder fast i den gamle IE 6.0.

Det har i denne uge afstedkommet en større kampagne i Norge, hvor en række websider, blandt andet Finn.no, VG, og Nettby direkte advarer brugerne mod at anvende IE 6.0.

Omkring årsskiftet gik Google ud med et lignende budskab, da de IE 6.0-brugere, der forsøgte at bruge Gmail, modtog beskeden 'Get faster Gmail' og et link til browserne Chrome og Firefox 3.0.

Normalt hylder man jo gerne diversiteten, og det må man sige, at browsermarkedet er et udtryk for i disse år. Spørgsmålet er, om diversiteten trods alt også kan blive for markant - i hvert fald ud fra et webudvikler-synspunkt?

Man kan måske sige, at browser-diversitet ikke er et problem, hvis de forskellige browsere blot overholder standarderne. Problemet er så bare, at en standardisering tager tid. Folk skal opgradere deres browser (i hvert fald IE-brugerne), og hjemmesiderne skal tilpasses et nyt WWW-verdensbillede.

Du kan selv tjekke, hvordan din side tager sig ud i IE 8 ved at hente RC1-versionen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere