Artikel top billede

Router-problem forstyrrer internet-trafik

En tjekkisk internetudbyder forstyrrede store dele af internettet i går. Ikke-opdaterede versioner af Ciscos styresystem fik problemet til at sprede sig.

Internettet er ikke så stabilt som man måske tror.

I går spredte en fejl hos den tjekkiske internetudbyder supro.net sig til store dele af internettet og lammede trafikken.

Problemet involverede Border Gateway Protocol (BGP), som sørger for at dirigere trafikken mellem de forskellige netværk som udgør Internettet.

Ved hjælp af BGP sender netværk rutningsinformation, der beskriver hvilke ruter datapakker bedst sendes rundt på Internettet.

Hvert netværk er kendt som et 'autonomt system' (AS) og tildeles et nummer som identificerer netværket over for resten af internettet.

Rutningen af datapakker på internettet beskrives i 'AS path'; stier mellem de forskellige netværk.

Hvis noget går galt i forbindelse med AS-konfigurationen i et netværk kan det forplante sig til andre dele af internettet.

Det skete i aftes.

Det tjekkiske netværk med AS 47868 begyndte at udsende BGP data som indeholdt usædvanligt store mængder data.

Routere med buffer-overflow

For de fleste routere gav det ikke nogen problemer, men for nogle Cisco-routere der kørte med gamle versioner af Ciscos routerstyresystem IOS, var det en dræber.

Ifølge Arbor Networks er det nogle versioner af IOS som er mere end tre år gamle, der simpelthen ikke allokerer nok plads til meget lange AS paths. De routere fik buffer overflow.

Den store internetforstyrrelse drøftes indgående på North American Network Operators Group mailinglisteog Internet Storm Center, ligesom Renesys har en god beskrivelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere