Artikel top billede

Politikere vil have stoppet ulovlig regnskabspraksis

Politikere kræver erhvervsminister Lene Espersen ind i sagen om it-firmaers brud på bogføringsloven. Det er en uholdbar situation, at virksomheder bryder loven, lyder det.

Flere politikere raser efter Computerworlds afsløring af, at 21 it-virksomheder bryder bogføringsloven.

De kræver Økonomi og Erhvervsminister Lene Espersen (K) ind i sagen - ikke mindst set i lyset af IT Factory-skandalen, hvor regnskabstallene viste sig knap at være det papir værd, som de var skrevet på.

Hos regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, vil erhvervsordfører Colette L. Brix have tingene bragt i orden nu.

"Vi lever jo ikke en i bananrepublik. Alle, uanset om det er it-firmaer, pizzariaer eller bagere, skal overholde den gældende lov. Længere er den ikke," siger hun.

Hun vil nu have ministeren til at se på, hvordan det kan være 21 firmaer bryder bogføringsloven.

"Der må gøres noget, når hele 21 virksomheder bryder loven. Det går ikke," siger hun til Computerworld.

Erhvervsordføreren understreger, at Bagmandspolitiet, Skat og andre myndigheder skal have mulighed for at kontrollere virksomhederne.

Også hos Liberal Alliance er man forbavset over omfanget af virksomheder, der bryder den danske lovgivning.

"Vi må simpelthen se på det her, hvis der er tale om bevidst omgåelse af gældende danske regler," siger erhvervsordfører Villum Christensen fra Liberal Alliance til Computerworld.

Uholdbar praksis

Hos SF forklarer skatteordfører Jesper Petersen, at flere forhold gør det bydende nødvendigt, at myndigheder har adgang til regnskaberne, som derfor skal være i Danmark.

"Multinationale selskaber har mulighed for at flytte pengene rundt i systemet, så de lander i et land med lav skat. Det skal vi selvfølgelig kunne tjekke," siger han.

Han peger også på, at det faktisk ofte er Skat, der afslører snyd.

"Man kan diskutere, hvor godt det er sket i IT Factory-sagen, men hvis virksomheder ikke opbevarer regnskaberne i Danmark, så bliver vi berøvet den mulighed," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere