Artikel top billede

Applikationerne vælter ind på din smartphone

BlackBerry følger nu efter iPhone og lancerer en applikations-butik. Det giver mulighed for at tilfredsstille niche-behov i erhvervslivet, men udgør samtidig en sikkerhedstrussel, mener teleanalytiker.

Research In Motion (RIM), der producerer BlackBerry-telefonerne, gør det nu langt lettere for tredjepartsudviklere at sende applikationer ud på den populære business-platform. RIM lancerer en applikations-butik på telefonerne efter samme princip som App Store på iPhone, der har vist sig at være en stor succes.

Den nyligt lancerede Android-telefon fra HTC tilbyder med Android Market ligeledes en applikations-butik.

"Når man kigger på globalt plan, er der så mange niche-interessegrupper, at det er fuldstændig umuligt for telefonproducenterne at kunne tilfredsstille behovene. Derfor laver man de her udstillingsvinduer," forklarer Bernt Stubbe Østergaard fra Current Analysis.

Han mener, at det giver erhvervsbrugerne klare fordele, jo mere telefonproducenterne åbner op for tredjepartsudviklere.

"Det er jo klart, at man får det, man betaler for, men jeg mener da, at det er en kæmpe fordel," siger han.

Ingen trussel mod Nokias Symbian

Men selvom applikations-butikkerne fra RIM, Apple og Google altså lover godt for erhvervsbrugerne, ser Bernt Stubbe Østergaard dem ikke true smartphone-kongen fra Finland.

"Nokia, som var en af dem, der var hurtigst fremme med det her, har noget lignende halvanden million udviklere tilknyttet. Og så har de en kreds af 300-400 udviklere, som de hjælper og certificerer, og det er dem, der er relevante for erhvervsbrugerne," siger Bernt Stubbe Østergaard.

Selvom Microsoft med Windows Mobile har en mere lukket platform, kan OS-selskabet på grund af sin generelle position også holde skansen, mener Bernt Stubbe Østergaard.

Han peger på, at telefonproducenterne har måttet erkende, at de ikke selv kan levere alt.

"Når man udvikler telefoner er man ikke nødvendigvis den, der har mest føling med, hvad forskellige kundesegmenter har lyst til at bruge den til. Derfor ser vi over hele linien, at man koncentrerer sig om det, man er god til - og så lader man partnerkredsen levere alt det uden om," forklarer Bernt Stubbe Østergaard.

It-chefer skal passe på

Teleanalytikeren fra Current Analysis ser dog den lette adgang til nye og spændende mobil-applikationer som noget, virksomhedernes it-chefer bør holde ekstra øje med.

For når man udstyrer medarbejderne med en BlackBerry, iPhone eller Nokia-smartphone, skal man samtidig være klar over, at de vil hente alle mulige former for indhold ned på telefonerne.

"Det er en kæmpe risiko, men løsningen på det er jo at få en bedre kontrol med de mobile systemer. "

Bernt Stubbe Østergaard peger på, at klienter, der sikrer, at data altid bliver hentet via en VPN-tunneller, er oplagte i denne sammenhæng, ligesom en spærring af bestemte netsteder kan være relevant.

"Vejen at gå er den her form for central styring, hvor man integrerer de mobile enheder i den eksisterende sikkerhedsløsning. Du skal have en centraliseret strategi, for du kan ikke sikre dig mod applikationer - folk vil downloade alle mulige ting," siger han.

BlackBerrys nye applikations-butik får navnet Application Storefront og vil blive lanceret til marts med PayPal som betalingssystem. Allerede til december vil udviklere dog kunne begynde at lægge applikationer ud i butikken.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere