Artikel top billede

Har nettet plads til en ny Janus Friis?

Er nettet fyldt med bremseklodser, der forhindrer innovative ideer i at blomstre? Det var en af dagens diskussioner på Network Neutrality-konferencen i København.

Reportage: For at en fisk skal kunne klare sig, kræver det rent vand at svømme i. Det samme gælder for innovative internetvirksomheder. Skal de svømme på nettet, kræver det, at de ikke får trukket restriktioner ned over hovedet. Det handler om 'net neutrality' - emnet på dagens konference i Industriens Hus, hvor netfirmaer dukker op i hobetal.

Når udbydere lægger begrænsninger på deres netværk, kan det gøre nogle produkter overflødige. Skype er et af de firmaer, som føler sig ramt af restriktioner hos flere teleudbydere i Europa.

"Inden for mobilt bredbånd bliver vi eksempelvis ramt af begrænsninger, fordi flere teleselskaber sætter grænser for brug af streaming video," siger direktør for regerings- og reguleringsanliggender Jean-Jacques Sahel fra Skype.

På den måde eliminerer det den streaming video-funktion, der er med i Skype. Derfor lægger Jean-Jacques Sahel vægt på, at lovgivning skal beskytte virksomheder mod restriktioner, der lukker visse døre på nettet.

"Hvis ikke udviklerne i garagen er beskyttet mod kræfter, der truer konkurrencen, så kommer de aldrig ud over rampen," siger Jean-Jacques Sahel fra Skype.

Net uden begrænsninger

Også Google er til stede til konferencen, og her understreger firmaets udsendte, at lovgivningen skal forhindre, at nettet mister sin neutralitet.

"For at sikre vækst i det 21. århundrede kræver det, at der er politikker om åbenhed for at sikre, at nettet er neutralt," siger direktør for europæisk offentlig politik og regeringsrelationer hos Google, Simon Hampton.

Professor Michael Nelson fra Georgetown University mener dog ikke, at der skal mere lov til. Det giver bare mere arbejde og flere penge til advokater, fremhæver han. I stedet skal den fri konkurrence sikre, at der ikke er begrænsninger på nettet.

"Hvis der er flere udbydere, og den ene kun tilbyder adgang til halvdelen af nettet, så får den udbyder ikke særlig mange kunder," siger professor Michael Nelson.

Blandt andre deltagende virksomheder på konferencen er Cisco Systems, 3 Denmark og den amerikanske telegigant AT&T.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens digitale kraftværk: Tag styringen med dit ERP-system

I dag ligger moderne ERP-platforme i skyen og opdateres adskillige gange årligt. Samtidig får man nærmest pr. automatik adgang til en omfattende portefølje af integrationer, add-ons, 3. partsmoduler, BI og avancerede funktioner til AI/ML-understøttelse af forretningsprocesser. På denne dag går vi derfor i dybden med, hvad det betyder for din virksomhed. Uanset om I har migreret til en cloudbaseret platform eller planlægger at gøre det indenfor en overskuelig fremtid.

21. november 2024 | Læs mere


Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere