Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Her er Sanders køreplan for domænekampen

Helge Sander har sendt en mail til it-ordførerne med køreplanen og reglerne i den videre kamp om retten til at administrere de danske domæner. Se mail og køreplan her.

Kampen om retten til at administrere de danske domæner er blevet så hård, at videnskabsminister Helge Sander nu sender en orientering til it-ordførerne om den videre plan for udbuddet.

I medierne har professor Mads Bryde Andersen fra DK Hostmaster kæmpet en hård kamp for at komme ud med budskabet om, at dotDK ikke har har vundet udbuddet.

Omvendt har en af mændene bag dotDK, professor Kim Viborg Andersen, slået på, at dotDk reelt har vundet, og at kravet om fire støtteerklæringer er en ren formalitet.

Tonen har til tider været hård og kampen har spredt sig til at aktivere alle it-branchens store organisationer.

Køreplan ligger fast

Nu mener Helge Sander altså, at tiden er inde til at orientere it-ordførerne om spillereglerne i udbuddet fremadrettet - en procedure ministeren næppe er inde over ved alle it-udbud.

Blandt budskaberne fra ministeren er, at udbuddet ikke kommer til at gå om, hvis dotDk ikke skulle få støtteerklæringerne i hus. Resultatet bliver i stedet, at DK Hostmaster fortsætter administrationen.

Hvis altså DK Hostmaster selv har støtte fra den danske it-verden.

Tidligere har videnskabministeren ellers i et svar til Folketinget lagt mere vægt på, at dotDK var tæt på en sejr.

"Den nylige afholdelse af udbud vedrørende opgaven som administrator af internetdomænet .dk og udpegningen af dotDK som vinder af udbuddet er sket på baggrund af domæneloven.," skrev han i svaret den 22. august.

Om køreplanen, der i øvrigt er dateret den 25. august, har samme budskab, kan du selv vurdere.

Ministeren er for nylig blevet indkaldt til krisemøde om sagen.

Ministerens mail og notat

Kære it-ordførere

IT- og Telestyrelsen igangsatte før jul 2007 et udbud af den fremtidige administration af intetnetdomænet .dk. IT- og Telestyrelsen har modtaget to tilbud inden fristen udløb tirsdag den 1. april 2008. Dels blev der afgivet et tilbud fra Dansk Internet Forum (DIFO), som i dag driver .dk igennem DK Hostmaster, og dels fra Afilias på vegne af dotDK.

IT- og Telestyrelsen udpegede fredag den 27. juni 2008 dotDK som vinder af udbuddet på baggrund af evalueringen af de to tilbud. Efter udpegningen har dotDK haft 60 dage til at fremlægge dokumentation for bred støtte fra det danske internetsamfund som minimum støtte fra fire vigtige organisationer, der samlet set repræsenterer private brugere, professionelle brugere og internetbranchen/leverandærer.

Fristen for at indsende støtteerklæringer var i går tirsdag den 26. august 2008.

Der har i relation til udbuddet været en del skriverier i pressen blandt andet foranlediget af de to tilbudsgivere selv. Med henblik på at give jer en kort baggrund for selve udbuddet, udbudsprocessen og det videre forløb er vedhæftede korte orientering udarbejdet.

Med venlig hilsen
Helge Sander

Læs notatet om udbudsprocessen (PDF)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere