Så er beslutningen om sikkerheden for fremtidens digitale signatur, der bliver døbt danID, lagt fast.
Det ekstra lag sikker kommer til at bestå af et stykke plastic med engangskoder.
Signaturen bliver bredt adgangsgivende, således at adgangskontrollen vil blive benyttet af banker, det offentlige og private virksomheder, der er tilmeldt ordningen.
Med andre ord kan danskerne nøjes med en enkelt sikkerhedsforanstaltning, når der skal logges på i fremtiden.
Sådan virker danID
Når en borger anvender signaturen på en webside, skal der indtastes et brugernavn, en fast hemmelig kode og en engangskode.
Kombinationen med engangskoder og central lagring af den digitale signatur, gør ifølge Videnskabsminister Helge Sander (V) løsningen sikker og samtidig mobil.
Løsningen bliver i første omgang baseret på, at engangskoder printes på et plastic-kort, som løbende sendes til kunderne.
"Det lover godt for en digital fremtid," sagde ministeren med stor tilfredshed i stemmen ved dagens præsentation på Christiansborg.
Den nøgle man i dag skal installere på sin personlige computer forsvinder, og den afløses af en centralt placeret nøgle, der kombineres med en engangskode.
Der er endnu ikke fastlagt retningslinjer for, hvordan engangskoderne skal udformes, hvor lange de skal være med videre.
Det koster en milliard
Prisen for at udvikle og drive løsningen i de fem år som aftalen løber over, bliver på en milliard kroner.
"Beløbet vil blive delt efter en nøgle, hvor staten, virksomheder og banker deler udgifterne. Statens andel bliver på 200 millioner," fortalte Flemming L. Jensen, der er administrerende direktør i PBS, der skal drive løsningen.
Det er dog stadig gratis for brugerne at bestille en danID.
Løsningen skal implementeres over de kommende to år.