Artikel top billede

Navnene på bruttolisten af personer til standard-udvalget holdes tæt ind til kroppen for at undgå mytedannelser.

Sander vil undgå myter om standard-udvalg

Videnskabsministeriet vil undgå mytedannelser om sammensætningen af det uvildige åben standard-udvalg. Derfor holder man flere oplysninger hemmelige.

"Der kan forventes kritik af kvaliteten af tredjeparts konklusioner fra den aktør, som ikke er tilfreds".

Sådan skriver videnskabs-minister Helge Sanders (V) spindoktor, Allan Boldt, i en intern mail til en række embedsmænd angående det ekspert-udvalg, der skal undersøge implementeringen af dokument-standarderne ODF og OOXML i det offentlige Danmark.

Baggrunden for rundskrivningen er hvilke oplysninger, der skal gives om de uvildige medlemmers kompetencer, når de skal præsenteres for offentligheden.

Videnskabsministeriet er altså bevidst om, at nedsættelsen af den såkaldte uvildige tredjepart berører man et meget følsomt og debatteret emne.

Der har da også været stor debat om de fem personer, der i sidste ende endte i udvalget.

Blandt andre har direktør Per Andersen fra analysehuset IDC været ude og kritisere sammensætningen af udvalget.

Også Microsoft har kritiseret udvalgets sammensætning.

Vil sikre anonymitet

Computerworld har derfor ønsket at søge aktindsigt i i blandt andet processen omkring udvælgelse af disse personer.

Men her lukker Videnskabsministeriet. Navnene på bruttolisten af personer til udvalget må ikke offentliggøres.

"Ministeriet finder det her afgørende, at man kan sikre de forslåede kandidater anonymitet, idet der ellers kan opstå mytedannelser om fravalg, eller at en person er 'kommet med på afbud'," skriver embedsmand og chefkonsulent Jesper Schaumburg-Müller fra Videnskabsministeriet i begrundelsen.

Med i udvalget kom juraprofessor med speciale i it, Mads Bryde Andersen , som formand for ekspert-udvalget samt professor Kim Viborg Andersen fra CBS' Center for anvendt it, formand for Foreningen af Kommunale it-chefer Jørgen Kristensen fra Egedal Kommune, professor Mogens Kühn Pedersen fra CBS' Institut for Informatik.

Også EF-dommer Bo Vesterdorf blev foreslået, men han afslog tilbuddet.

I stedet blev det lektor Jens Hørlück, som til daglig arbejder på Aarhus Universitet, hvor han forsker i it-økonomi, open source og projektledelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere