Artikel top billede

Staten søsætter Danmarks største Navision-projekt

Nu skyder staten Danmarks største Navision standardiserings-projekt i gang. Økonomistyrelsen står i spidsen for de over 100 involverede myndigheder og regner med årlige besparelser på 21 million kroner.

Statens store it-omlægning begynder nu at udmønte sig i forskellige projekter.

Et af projekterne er Danmarks største Navision standardiserings-projekt, lyder det fra Økonomistyrelsen, der skal stå for projektet.

Projektet går ud på, at over 100 statslige institutioners nuværende Navision-løsninger samles inden for de næste to år.

"Det er helt klart et stort projekt, men efter at have været igennem halvdelen af foranalysen, føler vi os trygge," siger kontorchef Kartin Ernst Hockauf fra Økonomistyrelsen.

I dag udvikler Økonomistyrelsen produktet Navision Stat, som udbydes til hovedparten af statens institutioner.

Da Navision Stat er et decentralt økonomisystem, har institutionerne selv ansvaret for tilpasninger i forhold til forretningsbehov.

Det har medført, at der på tværs af de statslige institutioner er udviklet mange af de samme løsninger, men på forskellig vis og med svingende kvalitet til følge, oplyser styrelsen.

Økonomistyrelsen vil tage det bedste af institutionernes udvikling og bygge det ind i en række fælles Navision Stat-varianter - målet er at reducere antallet af varianter til et sted mellem 7 og 15.

Afkast: 21 millioner per år
Projektet, der altså involverer over 100 institutioner i hele Danmark og 16 ministerier, forventes at give en betydelig besparelse.

Økonomistyrelsen vurderer, at projektet vil give besparelser på samlet 21 millioner kroner hvert år.

Først skal projektet imidlertid på skinner. Nu er foranalysen igang. Den forventes færdig i september 2008.

Kravspecifikationerne skal på plads i tidsrummet august 2008 til februar 2009. Udviklingen af varianter foregår i efterår 2008 til februar 2010, oplyser styrelsen. Implementeringen finder sted fra sidst i 2008 til marts 2010.

Med over 100 aktører i projektet bliver der tale om en stor koordineringsopgave.

Kartin Ernst Hockauf forklarer, at alle myndigheder er med i 2010, men at det kommer til at foregå i forskellige tempi.

"Efterhånden som myndighederne overgår til de administrative servicecentre, tager vi dem også," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere