Artikel top billede

Danske it-chefer interesserer sig meget lidt for strømforbruget i deres datacenter.

Datacentrets strømforbrug rager it-cheferne en bajer

Klima-it: Det bliver ikke de danske it-chefer, der skal redde verden. De kender ikke strømforbruget på deres maskiner, og er også ret ligeglade med det.


Alle taler om det. Men de, der skulle gøre noget ved det, er sådan set ligeglade.

Datacentrenes servere, storage og netværk er it-rygraden i virksomhederne, og huser dermed de største strømslugere.

Alligevel interesserer de færreste it-chefer sig for, hvor meget strøm maskinparken egentlig bruger.

Mange it-chefer har heller ingen planer om at tage strømforbruget med i overvejelserne, når de skal ud at købe nyt udstyr.

Den slags undersøgelsesresultater viser, at klimadebat og økonomiske besparelser tilsyneladende er gået hen over hovedet på mange.

Hvaffor noget strøm?

Det er analyseinstituttet Sermo, der har lavet rundspørgeundersøgelsen for it-virksomheden HP om danske it-chefers grønne bevidsthed.

Sermo har ringet til 175 it-chefer i private og offentlige virksomheder og organisationer, og stillet dem to spørgsmål om, hvorvidt de ved, hvor meget energi virksomhedens datacenter bruger om året, og om hvor vigtigt det er, at udstyret er energirigtigt, når der skal købes nyt.

It-chefer handler uvidende

Computerworld kunne forleden berette om it-chefen i Apotekerforeningen, der sparer 100.000 kroner i strøm om året.

Så strøm kan næppe betegnes som en uvæsentlig post.

Alligevel svarer 83 procent af it-cheferne, at de ikke kender datacenterets årlige energiforbrug.

Og halvdelen af dem, 49 procent, svarer, at energiforbruget ikke er vigtigt, når de skal købe udstyr til datacentret.

Så meget for den grønne bevidsthed.

Strømslugere fredes

Det er reelt en fredning af de største it-strømslugere, mener HP's Anton Therkildsen, som er ansvarlig for virksomhedens offentlige aktiviteter.

”Det undrer, når nu de fleste virksomheder og offentlige myndigheder er meget bevidste om klimadebatten og de stigende elpriser,” siger han.

At de grønne datacentre stadig ikke er slået igennem, forklarer han blandt andet med, at it-indkøb og energiforbrug som regel er adskilte ansvarsområder.

”Så længe ledelsen ikke belønner it-chefen for at skære i strømregningen, kan man ikke fortænke it-chefen i at gøre, som han plejer,” siger Anton Therkildsen.

Hans chef, HP Danmarks administrerende direktør, Kjeld Jersild Olsen, er i øvrigt nyudnævnt formand for IT-Branchens kampagne Grøn it.

Noget tyder på, at Kjeld Jersild Olsen får nok at se til.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere