Artikel top billede

EDS-handlen er i hus for HP

HP har købt EDS for et beløb, der blev lidt højere end forventet. Sammen med EDS står HP med den mest konkurrence-dygtige portefølje på produkter og services, ifølge HP-topchef Mark Hurd.

It-selskabet HP har som forventet købt EDS i dag.

Prisen blev 25 dollar per aktie, hvilket svarer til en købssum på 66,5 milliarder kroner.

Handlen forventes endelig lukket i andet halvår af 2008.

At HP får EDS under vingerne betyder, at selskabets omsætning på it-services bliver mere end fordoblet fra HP's knap 80 milliarder kroner i 2007. EDS kunne scorede nemlig en omsætning på it-services på over 1o0 milliarder kroner.

Samtidigt kan HP nu mønstre et konsulent- og servicehold på 210.000 mennesker.

"Kombinationen af HP og EDS vil skabe en ledestjerne inden for den globale it-service. Sammen vil vi være en stærkere forretningspartner og levere den bredeste og stærkeste portefølje af produkter og services i industrien," lyder det fra HP-topbossen Mark Hurd i en pressemeddelelse, efter handlen blev en kendsgering.

Beholder navnet

EDS forsvinder ikke helt ind under HP's vidt favnende vinger.

For selskabet vil fortsætte under navnet EDS – dog med branding-tilføjelsen an HP company., og vil fortsat have hovedkontor i sit nuværende domicil i den texanske by Plano i USA.

Det er ligeledes planen, at EDS' nuværende ledelse med bestyrelsesformand og øverste leder Ronald A. Rittenmeyer skal fortsætte ved roret og rapportere direkte til HP-chefen Mark Hurd.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere