Artikel top billede

Microsofts habilitets-kritik gælder kun OOXML

Microsoft finder kun it-professor Mogens Kühn inhabil som uvildig tredjepart, når det handler om at vurdere åbne standarder. I andre sammenhænge er han god nok.

It-professor Mogens Kühn fra CBS er en af de tre forslåede kandidater til den såkaldte tredjepart, der skal vurdere striden om åbne standarder.

Men han er inhabil, mener Microsoft.

Direktør for strategi og politik i Microsoft, Jacob Schaumburg-Müller, har tidligere forklaret, at Microsoft anser to af de kandidater, Dansk Folkeparti har foreslået, som partiske og dermed ikke brugbare i komiteen.

"Den ene er Mogens Kühn Pedersen, der tidligere er blevet brugt af Folketinget som partsindlægs-holder for ODF. Mogens har uden tvivl meget stor viden om standarder, men er han habil?" har Jacob Schaumburg-Müller tidligere sagt.

Han henviste til Folketingets høring om standarder i juni 2007, da Mogens Kühn Pedersen blev brugt til at argumentere for ODF.

Men Computerworld er kommet i besiddelse af et mødereferat fra den 20. juni 2007 fra Dansk Standard, hvor Mogens Kühn er formand.

Af referatet fremgår det, at et enstemmigt udvalg har udtrykt ”tillid til formandens rolle”.

Blandt udvalgsmedlemmer til mødet var teknologichef Jasper Bojsen fra Microsoft.

To forskellige ting

Hos Microsoft afviser Jacob Schaumburg-Müller, at Microsoft har skiftet holdning til Mogens Kühn på mindre end et år.

”I Dansk Standard arbejder man efter nogle meget fastlagte faglige retningslinier, der gør personernes habilitet mindre vigtig,” siger han.

Han forklarer, at den uvildige tredjepart måske bliver en slags politisk domstol, hvor habilitet vil spille en væsentlig rolle.

Samtidig virker Jacob Schaumburg-Müller tydeligt irriteret over, at et mødereferat fra Dansk Standard er sluppet ud.

Nederst på hver side i referatet står der da også, at ”dokumentet er alene til internt brug i standardiseringsudvalget. Det må ikke gøres til genstand for kopiering eller videregivelse hverken i papirform eller elektronisk.”

De øvrige kandidater, der er blevet sat i spil af Dansk Folkeparti er EF-dommer Bo Vesterdorf og professor Peter Møllgaard.

Også Peter Møllgaard er inhabil til opgaven, mener Microsoft.

Videnskabsminister Helge Sander (V) vil lige efter pinse sætte navne på personerne til den uvildige tredjepart.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere