Nye harddiske til videoen

Harddiskproducenten Seagate er klar med nye drev, der er specielt rettet mod det digitale videomarked.

Indhold

Markedet for digitale videoer står for alvor over for sit helt store gennembrud. Seagate vil med på vognen og har barslet med nye harddiske, som i højere grad tilgodeser de krav, der stilles, når en harddisk skal puttes ind i et stykke forbruger-elektronik.

De nye CE (Consumer Electronics) drev opfylder den helt nye ATA/7 standard, der skal gøre digital video til en bedre oplevelse.

ATA/7 standarden består af en række kommandoer, som optimerer videostreamingen. Det skulle gøre digital video mere naturtro at se på, da afspilningen bliver mere flydende.

En normal harddisk er optimeret til at kunne finde og læse data fra disken i tilfældig rækkefølge. I digital video er det ikke den bedste fremgangsmåde, da de data, der skal læses, alligevel ligger i forlængelse af hinanden. Derfor skal harddisken optimeres til bedre at kunne læse sekventielt i stedet for.

En anden ting, der adskiller digital video og pc'ers brug af harddiske, er fejlchecking. Hvor det i pc-sammenhæng er en nødvendighed, at alle data er korrekte, er det knapt så kritisk, når det "bare" handler om en videofilm. Derfor kan Seagates nye drev indstilles af videoproducenten til den grad af fejlchecking, der ønskes.

Strømforbruget er blevet mindre, især under opstarten. Det betyder, at producenterne kan bruge billigere komponenter, hvilket naturligvis gør Seagates produkter endnu mere interessante for den branche. Et lavere strømforbrug betyder også mindre varmeudvikling, hvilket forhåbentlig betyder, at vi slipper for blæsere i de kommende digitale videoer.

Støjniveauet er også helt i bund - Seagate har nemlig nogle af de mest stille harddiske på markedet med et lydniveau på omkring 24-25 decibel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere