Artikel top billede

Har du et bud på en OOXML-uafhængig ekspert?

Folketinget har vedtaget, at der skal nedsættes en uafhængig ekspertgruppe, som skal tage stilling til de åbne standarder. Her kan du give dit bud på hvem, der er kvalificeret til at deltage i den gruppe.

Computerviews: Flere debattører på Computerworld har udtrykt bekymring for, om de folk, der har været en del af udvalget under Dansk Standard, som har stået for behandlingen af de åbne dokumentstandarder, igen skal optræde i en ekspertgruppe, kaldet en uafhængig tredjepart.

Bekymringen tager afsæt i den kritik og de rygter, der har været i forbindelse udvalgets arbejde.

Men er det et problem? Bør der tilkaldes nye kræfter eller er de etablerede eksperter det rigtige valg?

De navne, der på rygtebasis er blevet nævnt, er blandt andet kendte personer som EF-dommer Bo Vesterdorf og professor Mogens Kühn Pedersen fra Copenhagen Business School, tidligere formand for udvalget under Dansk Standard.

Politikerne kunne måske trænge til lidt inspiration fra rødderne i den danske it-verden, og derfor spiller vi nu bolden over til dig med spørgsmålet: Hvem skal sidde i den gruppe, før Danmark når frem den rigtige beslutning?

Uafhængighed er et krav

De rigtige personer skal dog leve op til et krav, før de er kvalificerede. Gruppen skal være uafhængig.

Uafhængig betyder, ifølge sproget.dk, at man er upåvirket af andres mening eller af økonomiske og politiske interesser.

Diskvalificerer denne betingelse ikke personer som Microsofts administrerende direktør, Jørgen Bardenfleth eller Morten Kjærsgaard, der er formand for open source-leverandørerne i Danmark?

Hvem er efter din mening de rigtige personer til en uafhængig gruppe?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere