Artikel top billede

Har du et bud på en OOXML-uafhængig ekspert?

Folketinget har vedtaget, at der skal nedsættes en uafhængig ekspertgruppe, som skal tage stilling til de åbne standarder. Her kan du give dit bud på hvem, der er kvalificeret til at deltage i den gruppe.

Computerviews: Flere debattører på Computerworld har udtrykt bekymring for, om de folk, der har været en del af udvalget under Dansk Standard, som har stået for behandlingen af de åbne dokumentstandarder, igen skal optræde i en ekspertgruppe, kaldet en uafhængig tredjepart.

Bekymringen tager afsæt i den kritik og de rygter, der har været i forbindelse udvalgets arbejde.

Men er det et problem? Bør der tilkaldes nye kræfter eller er de etablerede eksperter det rigtige valg?

De navne, der på rygtebasis er blevet nævnt, er blandt andet kendte personer som EF-dommer Bo Vesterdorf og professor Mogens Kühn Pedersen fra Copenhagen Business School, tidligere formand for udvalget under Dansk Standard.

Politikerne kunne måske trænge til lidt inspiration fra rødderne i den danske it-verden, og derfor spiller vi nu bolden over til dig med spørgsmålet: Hvem skal sidde i den gruppe, før Danmark når frem den rigtige beslutning?

Uafhængighed er et krav

De rigtige personer skal dog leve op til et krav, før de er kvalificerede. Gruppen skal være uafhængig.

Uafhængig betyder, ifølge sproget.dk, at man er upåvirket af andres mening eller af økonomiske og politiske interesser.

Diskvalificerer denne betingelse ikke personer som Microsofts administrerende direktør, Jørgen Bardenfleth eller Morten Kjærsgaard, der er formand for open source-leverandørerne i Danmark?

Hvem er efter din mening de rigtige personer til en uafhængig gruppe?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

05. december 2024 | Læs mere


People Tech 2024: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

11. december 2024 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

06. januar 2025 | Læs mere