Artikel top billede

Top-virus angriber 109 banker samtidig

Forårets værste virus er Trojan-Spy.Win32.Banker.zq, der angriber ikke mindre end 109 banker samtidig. Den nye bank-virus er markant værre end februars vinder, der angreb 44 banker samtidig.

Sikkerhedseksperter fra Kaspersky Lab udarbejder hver måned en Top-10 liste over verdens mest ødelæggende vira.

Virksomheden strikker tillige en liste sammen over de 20 lande, hvor flest inficerede mails kommer fra.

Top 10 listen

“Den grådigste trojanske bankvirus”
Med foråret for døren er vinderen i denne kategori en ny udgave af Trojan-Spy.Win32.Banker.zq, der angriber hele 109 banker samtidig. Det er et kæmpe spring fra februar måned, hvor vinderen “kun” var i stand til at angribe 44 banker samtidig.

“Den grådigste trojanske virus med fokus på betalingssystemer”
Vinderen i denne kategori er Trojan-Spy.Win32.Banker.etk, som angriber tre forskellige betalingssystemer. Sidste måneds vinder kunne klare fire betalingssystemer.

“Den grådigste trojanske betalingskortvirus”
Vinderen i marts er et andet medlem af den trojanske trojan-Spy.win32.banker-familie, nemlig Trojan-Spy.Win32.banker.enw, som angriber brugerne af fire forskellige banksystemer samtidig.

“Det mest skjulte ondsindede program”
Hvis man følger med måned for måned i oversigten over de fæleste, ondeste og mest snedige vira, så ved man, at malware, som er pakket med ti forskellige ondsindede programmer, ikke er et sjældent syn. Denne måned er ikke nogen undtagelse: Trojan-Downloader.Win32.Delf.ain.

“Det mindste ondsindede program”
Find forstørrelsesglasset frem for at se denne måneds vinder – Trojan. BAT.FormatC.r. Den sniger sig ind med en størrelse på blot 16 bytes. Men hvis den når ind, sletter den hele harddisken uden anger.

Største ondsindede program

“Det største ondsindede program”
For anden måned i træk er føreren i denne kategori et medlem af Haradong-familien. Denne måned er det: Trojan.Win32.Haradong.fj, som braser ind med en størrelse 305MB. Det er 79MB større end sidste måneds vinder.

“Det mest ondsindede program”
Vinderen i marts er Backdoor.Win32.Rbot.gen. Ser man på dens søskende i Rbot-familien, kan det ikke komme som en overraskelse. Programmer, som stammer fra denne familie, anvender forskellige metoder for at deaktivere visse anti-virusløsninger.

“Mest mailede ondsindede program”
Ingen ændringer siden februar – vinderen i denne kategori er igen Email-Worm.Win32.Netsky.q, som var vedhæftet 37,39 procent af alt inficeret mail-trafik. Det er en lille forøgelse i forhold til februar, hvor den sneg sig med på 36 procent af alle inficerede mails.

FORTSÆTTES...

Mest udbredte trojaner-familie

Mest udbredte trojaner-familie

“Mest almindeligt forekommende trojanske familie”
Denne måneds vinder er Backdoor.Win32.Hupigon. Der blev konstateret 3.381 varianter i denne familie i marts måned. Det er en forøgelse på 500 procent i forhold til sidste måneds vinder!

“Mest almindeligt forekommende virus/orm”
Net-Work.Win32.Kolab fører i denne kategori med 35 varianter.

Kaspersky Lab har også udarbejdet en Top 20-liste over de lande, hvor flest inficerede mails kommer fra. Nye lande på Top 20-listen er Taiwan, som ligger nr. 18, og Malaysia, som ligger nr. 20.

Landene med de største ændringer i forhold til februar er Polen, som er faldet fire pladser. De Forenede Arabiske Emirater steg fire pladser, mens Tyrkiet dumpede tre pladser ned af listen.

USA ligger på en uheldig førsteplads, skarpt efterfulgt af Kina.

Undgå virus-angreb

De mange udbydere af antivirus-software har også mange gode idéer til, hvordan man kan forebygge et virus-angreb.

Oplagt er det at undgå at åbne e-mails fra afsendere, man ikke kender eller har tillid til. Desuden skal man lade være med åbne vedhæftede filer, som man ikke kender eller har tillid til og undgå at downloade filer fra hjemmesider, som man ikke kender eller har tillid til.

Bliver man alligevel angrebet, bliver man nødt til at granske sin egen personlighed. Sandsynligvis er man for tillidsfuld – eller måske bare naiv.

Lange og sikre password

Desuden bør man altid bruge sikre passwords. De bør bestå af mindst otte karakterer og være en blanding af både store og små bogstaver og tal.

For at sikre sig bedst muligt bør man altid have et anti-virusprogram installeret på sin computer, der opdateres automatisk, således at man altid er beskyttet mod de seneste former for ondsindet kode.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere