Artikel top billede

Tele2 skal betale gigant-bøde til TeliaSonera

Den svenske Højesteret tvinger Tele2 i Sverige til at betale TeliaSonera en halv milliard svenske kroner for trafik, som Telia oprindeligt havde ret til.

Knapt 400 millioner kroner skal Tele2 i Sverige betale til telekoncernen TeliaSonera.

Det har den svenske Højesteret bestemt efter en årelang tvist om samtrafik, der går helt tilbage til 2001.

Dengang besluttede den svenske Post- og Telestyrelse, at TeliaSonera skulle tage sig betalt for de opkald, hvor Tele2-kunder ringede til Telia-kunder.

Men det nægtede Tele2.

Siden Post- og Telestyrelsens beslutning har Tele2 derfor anket afgørelsen i både Tingsrätten (byretten) og Hovrätten (byretten), men først med Højesterettens afgørelse kan Telia forvente at få pengene ind på kontoen.

"Det føles rigtig godt, at vi efter snart syv år er kommet til vejs ende i denne strid, og vi får betalingen for den service, som vi reelt har leveret til Tele2," udtaler chefjurist Björn Lindegren hos TeliaSonera på selskabets svenske hjemmeside.

Det er endnu uklart, hvornår Telia kan få pengene, men det vil få en positiv indvirkning på TeliaSoneras kvartal-regnskab, da de finansielle poster automatisk vil vokse med omkring 220 millioner kroner.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Tele2-ejeren Telenor, om hvorvidt den astronomiske bøde vil få konsekvenser i Danmark eller i resten af Norden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere