Onsdagens aviser om it

TDC overvejer film på PLAY. Bilbasen.dk i frontal-angreb på bilzonen.dk. GPS-markedet slår bremsen i. Computerprogram søger automatisk job for ledige.

TDC overvejer film på PLAY

TDC har oplevet overvældende interesse for sin musiktjeneste PLAY, og telegigantens topchef Jens Alder overvejer derfor, om film skal være næste lokkemad til TDC-kunderne. "Når man begynder på musik, så er film oplagt at følge op med, men der er vi nok et par år længere fremme i tiden," siger han. Jens Alder tilføjer, at film-industrien ikke har presset så meget på, som musikindustrien har gjort grundet piratkopiering. (Børsen)

Bilbasen.dk i frontal-angreb på bilzonen.dk

JP/Politiken, TV2 og Berlingske-ejede Mol Holding er ved at få en sag på halsen i Konkurrencestyrelsen via deres fælles og underskudsgivende online-satsning bilzonen.dk Det skyldes, at konkurrenten bilbasen.dk anklager de tre mediekæmper for at misbruge deres position på markedet til at give bilzonen.dk usædvanlige store annonce-rabatter og dermed skævvride markedet. (Børsen)

GPS-markedet slår bremsen i

Inden GPS-markedet er kommet op i fulde omdrejninger, bremser det kraftigt op. Verdens største producent af navigationsudstyr, hollandske Tomtom, faldt således med indtil 15 procent på børsen i Amsterdam i går, efter at selskabet kunne meddele om stagnerende salgs af GPS'er. Problemerne rammer ikke Tomtom alene. Også konkurrenten Garmin har alvorlige problemer med salget, der ifølge selskabets hjemmeside kun ligger på 40 til 50 procent af sidste års salg. (Børsen)

Den digitale forbruger er kortlagt

Analysefirmaet Myresearch har sat sig for at kortlægge de danske digitale forbrugere. Selskabet er kommet frem til fem hovedgrupper, der alle hver især bruger internettet og mobilen vidt forskelligt. I bunden ligger "old schoolers" med fem procent af befolkningen, som hovedsageligt består af ældre danskere, der knapt kan kaldes digitale forbrugere. Helt i toppen ligger "digital living"-gruppen med 11 procent, der lever og ånder for nettet, og gerne går forrest med nye tjenester. 85 procent i denne gruppe er mænd. (Børsen)

Computerprogram søger automatisk job for ledige

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) kræver, at ledige danskere søger job fire gange om ugen. Det er heller ikke noget problem for de ledige, der går ind på checkjobnet.dk og henter et program, der automatisk sørger for at sende fire ansøgninger om ugen med vedhæftet cv. Fagforeningen HK anbefaler det lille computerprogram, fordi det giver ledige tid til reel job-jagt. I stedet for partout at skulle leve op til beskæftigelsesministerens krav. (Politiken)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere