Artikel top billede

Dansk Standard klar til at afgøre OOXML's skæbne

Dansk Standard giver i morgen, fredag tommelfingeren op eller ned for om dokumentformatet OOXML efter dansk opfattelse skal være en ISO-standard.

Danmarks indstilling til den internationale organisation ISO om hvorvidt Microsofts Office Open XML-format skal godkendes som en standard offentliggøres fredag.

Standardiseringsorganisation ISO har siden efteråret arbejdet med de kommentarer, som de forskellige landes nationale standardiserings-organisationer indsendte til ISO i forbindelse med, at OOXML blev sendt i international høring.

Fra Danmark kom der via Dansk Standard 168 forskellige danske kommentarer i forbindelse med høringen for at sikre et dansk fingeraftryk på standarden og på at sikre, at OOXML bliver så åben og interoperabel som mulig.

Dansk Standard har tidligere oplyst, at alle de danske kommentarer blev godkendt med henblik på at blive indarbejdet i en eventuel ISO-godkendelse af OOXML.

Forpligtelser

Dansk Standards indstilling til ISO om OOXML offentliggøres fredag. Uanset udfaldet har den danske regering, kommunernes forening, KL, og Danske Regioner sidste år indgået aftale om anvendelsen af obligatoriske, åbne standarder for software i det offentlige i forlængelse af en Folketings-beslutning.

Aftalen indebærer, at offentlige myndigheder fra 1. januar 2008 har været forpligtet til at kunne modtage tekstdokumenter i to åbne dokumentstandarder.

Endvidere har de offentlige myndigheder været forpligtet til at benytte syv sæt obligatoriske åbne standarder i forbindelse med nye it-systemer medmindre de åbne standarder resulterer i ekstra omkostninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere