I disse dage får omkring 3.000 norske skoler et brev fra organisationen Piracy Kills Music, hvori der står, at skolerne kan holdes økonomisk ansvarlige, hvis skolens elever henter ulovligt kopieret musik via skolens computere, skriver Dagens Næringsliv.
Kampagnen er sponseret af den norske musikbranche, og både kunstnere, pladeselskaber og brancheorganisationer er involveret, skriver avisen.
I Danmark har formand for fagforeningen Skolelederne, Anders Balle, ikke hørt om, at den danske musikbranche skulle have noget lignende på trapperne herhjemme.
Men dumper der et lignende brev ind på en danske skole, ville han først undersøge juraen bag.
"Vi skal have fundet ud af, om det er skolen, der er ansvarlig, eller den enkelte, der er ansvarlig," siger han.
Hvis skolen kan holdes ansvarlig for elevernes eventuelle ulovligheder, er skolerne nemlig nødt til at tage højde for situationen, fortæller formanden.
"Det er da selvfølgelig stærkt problematisk, hvis skolen kan stilles til ansvar for det," siger Anders Balle.
Ikke de store problemer
Generelt mener Anders Balle ikke, at der er de store problemer på danske skoler med elevernes brug af skolens udstyr i forhold til piratkopiering.
"Det har ikke været en problemstilling, der har været bragt frem, og jeg kender ingen konkrete eksempler. Men det skulle da undre mig, om det ikke skete i et eller andet omfang," siger Anders Balle
I Norge møder musikbranchens kampagne skarp kritik fra uddannelsesforbundet leder, Helga Hjertland.
-Der stilles krav til digitale kompetencer, og eleverne skal bruge computere i alle fag. Så kan skolerne ikke tage ansvar for hvad eleverne til enhver tid foretager sig. Det er et urimeligt krav," siger hun til Dagens Næringsliv.
Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra IFPI omkring en eventuel lignende kampagne herhjemme.