Artikel top billede

Vi har brug for ny opfattelse af it-sikkerhed

It-sikkerhed har fået et dårligt ry, og det skal der laves om på, så sikkerhed muliggør ting fremfor at umuliggøre dem. Læs et bud på, hvordan det kan lade sig gøre.

Computerworld News Service: Sikkerhed bliver nødt til at udvikle sig til noget, der understøtter erhvervslivet i stedet for den anden vej rundt, mener Lisa R. Young, senior medlem af det tekniske personale ved Carnegie Mellon universitetets Computer Emergency Response Team (CERT).

Sikkerhed har fået et dårligt ry i dagens virksomheder, lød det fra Young i en tale i Stockholm ved European Computer Audit, Control and Security konferencen, EuroCACS 2008.

Tendensen er, at man er begyndt at låse ting ned, så sikkerhed ses som noget, der umuliggør fremskridt fremfor noget, der muliggør fremskridt, mener Lisa R. Young.

Det er stadig et område, hvor kasser og teknologi sætter reglerne, siger hun.

Løser ikke noget med nye kasser

"At løse sine sikkerhedsproblemer ved at købe endnu en kasse er ikke andet end ønsketænkning. Sikkerhed indebærer mere end det," siger hun.

"Som sikkerhedschefer er det op til os at løfte hvervet og inkludere både mennesker og procedurer - ikke blot teknologi," påpeger hun.

Sikkerhedsprocedurer overføres ofte ikke til forretningsgangene, påpeger hun.

"Folk har simpelthen ikke tænkt på sikkerhed som en disciplin, der kan måles, styres og kortlægges. Det er en ny måde at se på det på," udtaler Young.

Sikkerhedskrav må komme fra de krav, som forretningsgangene stiller, understregede hun. "Krav bør drives frem af de, der står for forretningsgangene, ikke af teknologiens opsynsmænd," udtaler Young.

Der er rigelige belønninger for de virksomheder, der lærer at udvikle sig.

For at simplificere anstrengelserne for at ændre sikkerhedsstrategi har Youngs udviklingshold ved CERT udviklet rammeværktøjet til konstruktion af modstandsdygtighed Resiliency Engineering Framework (REF), som blev lanceret sidste år.

Det konkurrerer ikke med andre rammeværktøjer, såsom ITIL.

REF identificerer procedurer på tværs af en virksomhed for at bestyre modstandsdygtige forretningsgange – inklusiv alting fra optræning til compliance – og tilbyder en struktur, ud fra hvilken en virksomhed kan begynde at forbedre sig.

"Man kan reducere omkostninger, afskaffe tiltag, som løser problemer, der allerede løses på andre måder samt for eksempel forbedre compliance-tiltag." Udtaler Young.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere