IT-Branchen (ITB) ekskluderer ikke Peer Kølendorf og hans virksomhed Comitel, besluttede foreningens hovedbestyrelse på et møde i går.
Flere medlemmer af ITB's distributørudvalg har gennem længere tid været utilfreds med, at Peer Kølendorf fastholdt sin plads i hovedbestyrelsen på trods af, at Comitel har været blandet ind i en sag om momssvindel.
"Jeg er sikker på, at jeg er på samme linje som flertallet af udvalgets medlemmer, der synes, at det er en rigtig dårlig idé, at han (Peer Kølendorf, red.) har noget som helst at gøre med reklameposter i foreningen," siger Kjeld Willert, administrerende direktør for softwareforhandleren Norsoft, der er medlem af distributørudvalget.
Balladen om Kølendorfs fortsatte medlemskab af ITB's hovedbestyrelse fik sågar it-distributør Jørn Rosenmeier til at trække sig fra IT-Branchen i protest.
Svindel for 140 millioner
Det var en forhenværende direktør i Kølendorfs virksomhed Comitel International, der i slutningen af 2007 blev dømt for såkaldt karruselhandel i sagen med tilnavnet Gul Feber.
Dommen faldt på baggrund af svindel med 140 momsmillioner.
"Vi var ikke interesseret i at ekskludere Peer og håbede egentlig, at han måske selv kunne se, at der var en etisk konflikt, men den holdning havde Peer ikke, og så var en eksklusionssag den eneste juridiske mulighed, der var tilbage," siger Ole Eklund, formand for distributørudvalget.
Fortsat et etisk dilemma
Ole Eklund har ikke yderligere kommentarer, før distributørudvalget mødes på mandag for at diskutere den seneste udvikling i sagen.
"Der er flere årsager til, at hovedbestyrelsen har handlet, som den har gjort, men i forhold til den her etiske konflikt kunne jeg godt tænke mig, at foreningen viste en lidt skarpere profil," siger Ole Eklund.
Det etiske dilemma er ikke forsvundet med hovedbestyrelsen beslutning om ikke at ekskludere Peer Kølendorf og Comitel, og dilemmaet bliver et af punkterne på distributørudvalgets møde mandag.