Artikel top billede

Annoncører glæder sig vildt til annoncer i net-videoer

Der er et kæmpe potentiale i reklamer i videoklip på nettet, mener mediebureauer. Hvor stort potentialet er, afhænger dog i høj grad af, om man kan finde det rigtige format samt antallet af brugere.

Google gør det. VideoEgg gør det. Og herhjemme er Ekstra Bladet også i gang – med at tilbyde annoncørerne reklamer, der lægges ind i videoklip på nettet.

Og ifølge nogle af dem, der rådgiver annoncørerne om, hvor de skal lægge deres reklamekroner, er det den helt rigtige strategi.

Bare ikke på kort sigt.

"Der er et potentielt kæmpe-marked. Det er det helt store vækstområde i øjeblikket. Stort set alle mediehuse satser på videoindhold," siger interactive director Christian Strand fra mediebureauet Initiative Universal Media (IUM).

Han henviser dog til, at udsigten for en guldrandet forretning for de danske mediehuse endnu har lange udsigter.

"Potentialet er direkte proportionelt med, hvor mange brugere man får til at se indslagene," siger han og henviser blandt andet til Ekstra Bladet, der er et af de medier, der har formået at trække brugere til at se video på nettet.

Men på trods af at Ekstra Bladet ifølge den seneste opgørelse har omkring 1,3 millioner videovisninger, så syner det ikke meget i forhold til det samlede antal sidevisninger, der ligger over 100 millioner om måneden.

Guldrandet forretning?

"Her og nu og inden for det næste års tid er det altså ikke noget, der ligger flere milliarder i," siger Christian Strand fra IUM.

"Men du kan se, at interessen er der. Det er derfor, at YouTube er blevet så stort. Så hvis du formår at lave det rigtige indhold, så skal brugerne også nok se det. Og så har du muligheden for virkelig at sælge annoncer."

Det er man enige i hos et andet mediebureau, Peytz & Co.

"Lige nu er det dyrt at producere indhold. Det er dyrt at transmittere indhold. Og det er svært at placere reklamerne. Det lugter ikke af en guldrandet forretning, hvis man kigger på det isoleret," siger Christian Peytz, direktør for Peytz & Co. og tilføjer, at markedet for reklamer i videoindslag endnu er umodent.

"Men det er vigtigt for medierne at være med på den her bølge, for det handler om at få trafikken. Og når man så har trafikken, kan man kapitalisere på den. Begge dele er svære, men i omvendt rækkefølge er det helt umuligt."

Det rigtige format

Christian Strand fra IUM ser umiddelbart to løsninger for reklamer i videoklip.

Dels overlay, som blandt andet Google og YouTube og herhjemme Ekstra Bladet bruger. Og så det man kender fra tv-reklamer, pre roll, mid roll og...fortsættes

... end roll, altså reklamer umiddelbart før, under og efter et program.

Peytz & Co.'s direktør Christian Peytz er enig.

"Den model, man kender fra tv-seningen i sofaen, duer bare ikke på nettet, fordi klippene som oftest er korte, så man kan ikke afbryde klippene. Og når der netop er tale om små indholdsbidder er det også svært at bruge 30 sekunder på reklamer inden man får et lille klip. Man kan heller ikke lægge dem bagefter, for da er brugerne væk," siger Christian Peytz.

"Derfor ser vi disse eksperimenter med at lægge reklamerne hen over videoklippene i stedet. Der har været en perlerække af den slags forsøg. Og det er et tegn på, at markedet endnu ikke rigtig har fundet de vise sten. Når det så er sagt, er der meget store forventninger til, at man nu har en model (overlay, red.), der er bæredygtig," siger Christian Peytz, direktør for mediebureuaet Peytz & Co.

Interactive director fra IUM, Christian Strand, mener dog godt, at de mere traditionelle tv-reklamer kan bruges på nettet også.

"På de korte indslag, som du finder på YouTube, Google og til dels Ekstra Bladet, virker det umiddelbart mest hensigtsmæssigt at nøjes med at lave et overlay. På længere medieindslag på for eksempel en halv time, giver det måske bedre mening at lave en pre roll og måske oven i købet også afbryde udsendelsen undervejs med en mid roll," siger Christian Strand fra IUM.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere