Sony bag indmad til lommecomputere

En ny processor fra Sony skal bruges i lommecomputere. I første omgang skal "Handheld Engine" bruges i Sonys egne PDA'er.

Indhold

Den japanske elektronikgigant Sony vil selv fremstille en større del af indmaden til lommecomputere. Firmaet har udviklet en processor kaldet Handheld Engine, som til at starte med skal benyttes i Sonys egne lommecomputere i Clie-serien.

Processoren er af ARM-typen, ligesom det er tilfældet med de fleste andre processorer til lommecomputere og mobiltelefoner, og den første version af Handheld Engine har en clockfrekvens på op til 123 MHz. Den har otte megabyte indbygget hukommelse, integreret 2D-grafik og controllere til kamera og Memory Stick.

Den første lommecomputer, der bliver udstyret med "Handheld Engine", bliver PEG-UX50, der kommer på det japanske marked den 9. august. PEG-UX50 ligner nærmest en lille bærbar pc. Den har 32 megabyte RAM, tastatur og en farveskærm med en opløsning på 480x320 pixels.

Computeren har integreret Bluetooth og trådløst netværk efter 802.11b-standarden, og der er også infrarød port. Dertil kommer et lille digitalkamera med 300.000 pixels.

Clie PEG-UX50 måler 103x87x18 millimeter og vejer 175 gram. Det vides endnu ikke, om lommecomputeren kommer til Danmark, og hvad den i så fald kommer til at koste.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere