Artikel top billede

Nu vil Google placere reklamer i dine video-klip

Google lancerer i dag en ny teknologi, der skal gøre det muligt at vise reklamer i hundredetusindevis af videoer på nettet. I Danmark er Ekstra Bladet klar med et lignende tiltag.

I dag begynder Google at sælge videoannoncer gennem selskabets reklamenetværk.

Lanceringen kommer knap 18 måneder efter, at selskabet købte videositet YouTube for svimlende 9,8 milliarder kroner.

Søgegiganten håber med det nye tiltag at kunne kapitalisere på en eksplosion i online video og selskabets enorme reklamenetværk, som analytikere ifølge New York Times vurderer til at inkludere en lang række annoncører og hundreder af tusinder af hjemmesider.

Det nye reklameprogram kaldes AdSense for Video og skal skabe flere reklameindtægter gennem video- eller tekstreklamer, der lægges ind over en lille del af en onlinevideo, et såkaldt overlay, frem for en mere traditionel tv-reklame, der ligger i starten af et program eller videoklip.

Udvalgte partnere først

Google begyndte allerede med at lægge videoreklamer ind som overlay på YouTube i august sidste år, men nu får en række partnere også mulighed for at bruge det.

"Med dette tiltag kan vi blive en 'one stop shop' for de, som er interesserede i in-video-reklamer," siger produktmanager for Google, Christian Oestlien.

AdSense for Video-programmet bliver i første omgang udrullet til 20 partneres hjemmesider i USA og kun for hjemmesider, der streamer mere end en million videoer om måneden, skriver New York Times.

Med AdSense for Video kommer Google i konkurrence med blandt VideoEgg, ligesom Microsoft og Yahoo sælger også videoreklamer til partnere.

I sidste uge købte Yahoo for eksempel Maven Networks, der har kunder som...fortsættes

... Fox News og CBS Sports.

Analysehuset IDC anslår i øvrigt, at Google stod for 27 procent af den 37 milliarder kroner store omsætning for internetreklamer i USA i sidste kvartal af 2007.

Til sammenligning stod Yahoo og Microsoft for en omsætning på henholdsvis 11,4 og 5,6 procent. Omsætningen for hele året var på 129 milliarder kroner.

Findes også i Danmark

Danske annoncører behøver dog ikke vente på, at Google folder sit nye annonceprogram ud til resten af verden.

Herhjemme har Ekstra Bladet nemlig også kørt tests af overlay-reklamer på avisens hjemmeside med blandt andet Super Brugsens "De forsømte smagsløg", som også kendes fra tv.

I Ekstra Bladets overlay-løsning kommer annoncen op fem til ti sekunder inde i videoen.

Selve banneret er omkring 600 gange 70 pixel og fylder 15 procent af videoens højde. Hvis man klikker på banneret, sættes videoklippet på pause, mens man ser reklamen.

Det er dog også muligt at fjerne annoncen med et enkelt klik.

"Vi er klar til at køre kampagner med overlay-reklamer," siger salgschef for Ekstra Bladet Net, Mogens Jensen, som samtidig fortæller, at løsningen stadig bliver finpudset.

Han regner dog med, at de første overlay-reklamer kommer online i løbet af næste uge.

Store forventninger

"Forventningerne til det nye tiltag er store," siger Mogens Jensen.

Ifølge salgschefen er klikraten nemlig væsentligt højere på overlay-bannere end på almindelige banner-reklamer. Samtidig er den vejledende pris for overlay-bannerne cirka dobbelt så stor som for almindelige bannere.

Men den højere pris for annoncørerne opvejes af den højere klikrate, mener salgschef Mogens Jensen fra Ekstra Bladet Net.

Avisen forventer at få indtægter fra de nye onlinereklamer, der er værd at regne med, i løbet af første halvår i år.

Seneste brugertal for videovisninger på ekstrabladet.dk lyder på 1,3 millioner per måned. Til sammenligning har netavisen over 100 millioner sidevisninger i alt per måned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere