Artikel top billede

Danske firmaer sjofler it-jobansøgere

Knap hver fjerde, der søger en it-stilling, modtager slet ikke en bekræftelse på, at ansøgningen er modtaget. Ekspert kalder det ren "slendrian" og "dumt" i en tid med mangel på arbejdskraft.

Knap hver fjerde, der har søgt en it-stilling inden for det seneste år, har end ikke modtaget en bekræftelse fra arbejdsgiveren om, at ansøgningen er blevet modtaget.

Samtidig er hele 29 procent ikke blevet orienteret om, at jobbet er besat til anden side, ansættelsen udsat eller forsinket.

Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Userneeds har udarbejdet for Computerworld.

Ekspert: Ren sledrian
I en situation, hvor manglen på it-arbejdskraft er enorm, kalder rådgivningschef Vibeke Skytte fra Ledernes Hovedorganisation fremgangsmåden hos it-firmaer og firmaer, der har egen it-afdeling, for uprofessionel.

Hun mener, at det er meget overraskende tal.

"Især it-virksomheder burde i det mindste sætte proceduren og automatik op til bekræftelse af ansøgninger. Det er simpelthen for ringe, at det ikke sker," siger hun.

Ekstra dumt i denne tid

Hun forklarer, at det er ekstra dumt i en tid med massiv mangel på arbejdskraft.

"For det første er det dumt, hvis man har en anden stilling om to måneder, som ansøgeren matcher. Den gider han ikke søge, fordi han ikke fik svar første gang. Og for det andet rygtes det hurtigt til venner og kollegaer, at det firma ikke besvarer ansøgninger. Det går ud over selskabets brand," siger hun.

Samtidig pointerer hun, at virksomhedernes kommunikation på lige præcis dette område simpelthen ikke må briste.

"Det er ren slendrian ikke at have styr på. Det skal virksomhederne simpelthen," siger chefrådgiveren.

DI: Det kan vi ikke være bekendt
Hos ITEK under Dansk Industri, mener direktør Tom Togsverd, at det er utroligt vigtigt, at navnligt virksomheder inden for itek-erhvervet, hvor vi kører kampagner for at tiltrække de bedste hoveder - håndterer rekruttering af nye medarbejdere professionelt.

"Selvfølgelig skal alle ansøgere have en tilbagemelding, for eksempel per mail, om, at man har modtaget ansøgningen, ligesom alle bør have en tilbagemelding om, at jobbet er besat til anden side - hvis det bliver resultatet.
Andet kan vi simpelthen ikke være bekendt," siger han.

Han er dog overbevist om, at de fleste af ITEKs medlemmer håndterer jobsøgning professionelt.

"Rigtigt mange itek-virksomheder er gået foran med employer branding, der netop handler om at gøre sig attraktiv over for potentielle nye medarbejdere - også i det lys undrer det mig at høre, at så mange sjusker med tilbagemelding til jobansøgerne," siger han.

Se spørgsmål og svar bag undersøgelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere