Artikel top billede

Ekspert tvivler på tidsplan for it-supercenter

Eksperterne er uenige om, hvorvidt det kan lade sig gøre at oprette et fælles center for it-drift i staten på tre år. Lederen af Den Digitale Taskforce er fortrøstningsfuld.

Det bliver et flyttelæs af de helt store, som skal på plads, når det nye it-center for staten bliver en realitet et sted i hovedstadsområdet indenfor de næste tre år.

2.700 servere skal flyttes til det nye center, og samtidig skal drift og supportopgaver for hele staten løftes, mens over 1.000 medarbejdere samles i en helt ny organisation.

Det er udsigten til den opgave, som får Ejvind Jørgensen, underdirektør i Rambøll Management og formand for Dansk ITs udvalg for offentlig it, til at tvivle på tidsfristen.

"Jeg har svært ved at se, at det kan realiseres, inden for den tidsramme, som man har sat op," siger Ejvind Jørgensen.

Selv om han fuldt ud støtter ideen om at overføre en succes fra de private virksomheder til staten, så mener han, at der er en betydelig forskel.

"Opgaverne i de forskellige ministerier, styrelser og andre statslige institutioner er meget mere varierede end i for eksempel Danske Bank," siger Ejvind Jørgensen.

Han mener også, at sammensmeltningen kan møde modstand forskellige steder i centraladministrationen. Simpelthen fordi forandring ikke altid vækker glæde.

"Det vil møde modstand, også fordi det er en radikal forandring," siger Ejvind Jørgensen.

Stram plan

Lars Frelle-Petersen, der er kontorchef i Den Digitale Taskforce, som har været involveret i forarbejdet til centeret, mener, at planen er realistisk.

"På nogle områder er planen ambitiøs, og på andre områder er den langstrakt," siger Lars Frelle-Petersen.

Han mener, at der er flere faktorer. For eksempel vil en del medarbejdere gerne have overstået omlægningen hurtigt, når først beslutningen er taget.

Lars Frelle-Petersen fortæller, at den fysiske placering af centeret står højt på dagsordenen nu.

"En af de ting, som vi er mest optagede af lige nu, er, at få lokalerne på plads," siger Lars Frelle-Petersen.

Kontorchefen fortæller, at selve opgaven med den fysiske flytning af serverne er omfattende. IBM har regnet på dimensionerne i flytningen, og det er de beregninger, som tidsplanen bygger på.

"Men det tager lang tid at flytte maskinerne," siger Lars Frelle-Petersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere