Artikel top billede

Sådan får du mere i it-lønposen

Her er ni gode råd til din lønforhandling. It-medarbejdere står nemlig i en meget gunstig position, når der skal forhandles løn.

Se listen: Ni tips til din lønforhandling

It-medarbejderne står i en meget gunstig position, når der skal forhandles løn.

Det skyldes den store mangel på arbejdskraft. Men den høje løn kommer ikke bare af sig selv, forklarer faglig sekretær fra HK Privat, Trine Hjorth Nielsen, med speciale inden for it-området

"Mange it-ansatte går stadig efter den lidt gamle parole med, at "jeg skal bare ind, for så kan jeg arbejde mig op." Men det er vigtigt at forlange det, man er værd til at begynde med," siger hun.

Hun forklarer, at der kan gå årevis, før man kommer op på det niveau, som man reelt er værd.

Også nyuddannede

Også de nyuddannede skal sørge for at forlange det rigtige fra begyndelsen.

Hvad man så skal forlange, afhænger af lønnen på området, forklarer Trine Hjorth Nielsen.

Og netop statistik over ledigheden på området og gennemsnitslønnen på den pågældende arbejdsplads er to af de ting, man skal undersøge inden en lønforhandling.

Det gælder både folk, der står overfor en ansættelsessamtale og firmaets rutinerede medarbejder, der skal til lønforhandling med chefen.

"Det er vigtigt at sidde med en viden om de faktiske forhold. En arbejdsgiver kan jo være presset ved, at der reelt mangler medarbejdere," siger Trine Hjorth Nielsen.

Objektiv snak

Samtidig skal man ikke tale subjektivt og bruge ord som "jeg føler. I stedet skal man sige "jeg ved, at lønniveauet er sådan og sådan," forklarer Trine Hjorth Nielsen.

Det gør ens krav bedre.

Lad arbejdsgiveren komme først

På samme måde skal man i samtalen altid lade arbejdsgiveren sige, hvilken løn han forventer at give. Man skal ikke først selv sige, hvad man ønsker.

"Hvis man siger 22.000 og arbejdsgiveren havde tænkt sig at give 24.000, er det taktisk usmart at sige det først," siger Trine Hjorth Nielsen.

Samtidig skal man beslutte sig for en smertegrænse og for den mindste løn, som man kan acceptere allerede inden, man går ind til lønsamtalen.

"Det er vigtigt at sige til sig selv, at jeg simpelthen ikke vil arbejde for mindre end det her," siger hun.

God dialog

Selvom man ikke skal stoppe forhandlingen ved et "nej" fra arbejdsgiveren, så skal man samtidig være realist og bevare en god tone.

"Det er vigtigt at holde balancen," siger hun.

Trine Hjorth Nielsen fra HK Privat opremser ni tips til en lønforhandling.

Se de ni tips til din lønforhandling




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere