Artikel top billede

Apache-teknologi og Spring som alternativ til EJB

Firmaet bag Java-frameworket Spring overtager open source firma med speciale i Apache-teknologi. Iagttagere ser teknologikombinationen som et alternativ til Java EE.

SpringSource, udvikler af Spring Frameworket til Java, har opkøbt Covalent Technologies, som leverer services til brugere af Apache Software Foundation projekter som Apache Tomcat, Geronimo applikationsserver og Apache Axis Web Framework.

"Vi mener, det er et naturligt skridt at kombinere de to firmaer, der har de stærkeste produkt- og servicetilbud, når det gælder Spring og Tomcat," siger Rod Johnson, CEO for SpringSource, som før var kendt under navnet Interface21.

SpringSource planlægger at udbyde produkter og services til at udvikle og eksekvere store virksomhedsapplikationer ved hjælp af Spring-softwareporteføljen og Apache-software.

Alternativ til Java EE

SpringSource har ambitioner om at blive et Java alternativ til den fulde komplekse J2EE-programmeringsmodel, vurderer analytikeren Yefim Natis, vice president hos Gartner.

"SpringSource tager det bedste fra J2EE," siger Yefim Natis.

Applikationsservere fra virksomheder som BEA, Oracle og open source applikationsserveren JBoss vælges i stigende grad fra af virksomheder, der udvikler virksomhedsapplikationer i Java, mener Mark Brewer, CEO fra Covalent Technologies.

I stedet vælger virksomhederne i stigende grad Spring, Tomcat, og anden open source software i stedet for hvad Springsource kalder "komplekse legacy Java platforme".

Samarbejde med Java EE

Den melding blev dog senere opblødt lidt af Springsources stifter og CEO Rod Johnson på konferencen
WebGuild Web 2.0 Conference & Expo.

"Jeg tror, det er rimeligt klart, at Spring giver et alternativ til EJB (Enterprise Java Beans, red.). For nylig bloggede jeg om, hvordan efterspørgsel på Spring skills har overtaget efterspørgslen på EJB-skills i Nordamerika... Jeg tror dog ikke, at det nødvendigvis betyder, at Spring overordnet set er i opposition til Java EE," siger Rod Johnson.

Rod Johnson mener, den kommende JavaEE 6 vil gøre det nemmere at kombinere forskellige teknologier.

"Java EE 6 kan give plads for standardiserede kombinationer af teknologier uden en tung arv fra traditionelle Java EE platforme," vurderer Rod Johnson.

"Vi kan kombinere vores teknologi med de forskellige standardteknologier, vi understøtter," siger han.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Test manager med agilt mindset

Socialpædagogernes Landsforbund

Specialkonsulent til digitalisering

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Service Line Specialist - ServiceNow (Thirdera)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere