Artikel top billede

I (RED)s manifest står der blandt andet: "If you buy a (RED) product ... a (RED) company will give some of its profits to buy and distribute anti-retroviral medicine to our brothers and sisters dying of aids in Africa." Mon ikke Bono (til højre) selv har været medforfatter.

Bono, Dell og Microsoft støtter AIDS-kampen med ny design-pc

Dell og Microsoft samarbejder om salg af bærbare, der donerer millioner til kampen mod AIDS. U2's Bono bidrager med 'poesi og funk'.

I morgen offentliggør Dell og Microsoft et samarbejde, der betyder, at virksomhederne donerer 258 kroner for hvert salg af nogle bestemte pc'er. Pengene skal bruges til AIDS-medicin i Afrika. Ud over de to producenter er også U2-musikeren Bono med i projektet.

"Mit job er at putte noget poesi og noget funk i de maskiner," siger Bono til Reuters om sit bidrag.

Computerne får (RED)-kampagnens karakteristiske røde udseende, og Windows brugergrænsefladen får rød baggrund og en rød søjle i siden.

Annonceres på Davos

Bill Gates, Dell og Bono ventes at annoncere partnerskabet i morgen fredag på det økonomiske topmøde i Davos, der er i gang i disse dage.

Projektet kritiseres i en artikel i Advertising Age for ikke at batte noget, men kritikken afvises af Bill Gates, der kategoriserer støtte-salget som "kreativ brug af kapitalisme".

Fra Dell i Danmark siger administrerende direktør Stig Jørgensen:

"Indtil videre er det lykkedes at indsamle 54 millioner dollars til (RED)-fondens arbejde mod AIDS i Afrika. Vi ser frem til, sammen med Microsoft, at implementere (RED) i Danmark og til at kunne tilbyde vores kunder muligheden for at støtte et godt formål, når de køber en pc."

Fond grundlagt af U2

Fonden (RED) er grundlagt af U2-sanger Bono og Bobby Shriver i 2006 og arbejder på udvikle såkaldt co-brandede produkter med producenter som Motorola, Apple, GAP og senest altså Microsoft og Dell, der så donerer en del af salgsprisen, som bruges til indkøb af AIDS-medicin.

Siden 2006 har fonden (RED) rejst 265 millioner kroner gennem arbejdet med de co-brandede produkter.

Dell-produkterne, der sælges under (RED)-mærket er en XPS stationær pc og to bærbare modeller XPS M1330 og M1530. Modellerne, der udstyres med en særlig version af styresystemet Windows Vista, kan købes i USA i morgen og i 30 andre lande verden over heriblandt Danmark fra den den 31. januar.

Microsoft forventer, at der bliver solgt "flere hundrede tusinde" af de donations-givende computere.

Dell Danmark er i øjeblikket i gang med at undersøge, hvad danske kunder skal betale for de specielle computere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere