Artikel top billede

Titusindvis beder Microsoft om at redde XP

Ti-tusindevis af mennesker har på få dage skrevet under på, at Microsoft bør skåne XP. Underskrift-indsamlingen vil om få måneder blive afleveret til Microsoft.

Computerworld News Service: 30.000 mennesker har allerede underskrevet InfoWorlds "Save XP"-underskriftsindsamling, som begyndte for få dage siden.

Omtrent halvdelen er fra USA, resten fra andre lande.

Underskriftsindsamlingen beder Microsoft om ikke at sløjfe Windows XP som planlagt 30. juni, men i stedet lade systemet være til rådighed på ubestemt tid sideløbende med det nyere Windows Vista.

InfoWorld afleverer underskrifterne til Microsoft senere dette forår.

Masser af kommentarer

Mere end 100 mennesker har tilføjet deres egne kommentarer til InfoWorlds Save XP-blog, og mange eksterne sites har promoveret kampagnen ved at føje InfoWorlds nedtællingsur til deres sites.

Det store flertal af kommentarer støtter underskriftsindsamlingen og opgiver en vifte af årsager til, hvorfor hverken individer eller virksomheder bør miste muligheden for at erhverve nye XP-licenser efter 30. juni.

Manglen på overbevisende fordele ved Vista, i samklang med optræning, support og andre udgifter ved at opgradere, er de oftest givne grunde.

Nogle lufter dog bekymringer over kompatibilitet.

Fjollet kampagne

Nogle kommentarer udtrykker den mening, at kampagnen er fjollet. De argumenterer med, at forandring er en del af livet, og at det derfor ikke giver mening at holde sig til gammel teknologi.

Dette argument møder genmælet, at forandring for forandringens skyld ikke er en værdifuld tilgang.

Ledende strateg Ken Anderson fra Burton Gruppen antyder i et interview, at den stærke følelsesmæssige støtte i kommentarerne er tegn på et fundamentalt skift i, hvordan folk, her i blandt it-folk, ser på operativsystemer.

De er blevet en velkendt forlængelse af, hvad vi gør, og hvordan vi arbejder, og således ikke noget, vi gerne laver om på for ofte.

"Når en teknologi bliver en del af dig, ønsker du ikke folk skal rode med den," siger han.

Anderson sammenligner reaktionen ved XP's forestående bortgang med, hvad der skete i 1980'erne, da Coca-Cola erstattede selskabets klassiske colaopskrift med New Coke.

Dette medførte massive protester og tvang selskabet til at genindføre den nu omdøbte Coke Classic.

"XP er kommet dertil, hvor det er en Coke Classic," mener han.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere