Artikel top billede

R vil overbyde regeringens it-jobplan

Regeringens it-jobplan, der blandt andet skal få flere it-specialister til landet, slår ikke til, mener De Radikales Morten Østergaard, der har flere forslag til forbedringer.

Den store jobplan, der skal skaffe udenlandsk arbejdskraft til landet uden hænder i nord, Danmark, er ikke god nok - og slet ikke når det gælder mangel på it-arbejdsarbejdskraft, mener de Radikale.

"It-branchen er et af de steder, hvor regeringens plan simpelthen ikke slår til." siger næstformand Morten Østergaard fra de Radikale.

Vi skal have markant lettere adgang til international rekruttering uden bøvl og bureaukrati, forklarer han.

"Vi skal have beløbsgrænserne ned, så flere kan omfattes," siger han.

Bedre kommunikation

Han forklarer videre, at vi skal gøre kommunikationen med det offentlige lettere for de udenlandske arbejdstagere ved at give dem ret til at tale engelsk med kommunen.

"Falder de ikke godt til - rejser de hurtigt igen. Så vi må sige, at forhandlingsforløbet gerne skulle blive en saltvandsinsprøjtning til ambitionsniveauet i jobplanen," siger Morten Østergaard, der altså står over for forhandlinger med regeringen om planen.

Derfor vil partiet inden forhandlingerne fremlægge dets egen plan "Radikal Jobplan", der ifølge Morten Østergaard altså skal forstås som radikal i dobbelt betydning af ordet.

DF truer

Tidligere har Dansk Folkeparti været ude med trusler om, at partiet ikke vil støtte regeringens forslag.

Men her trak ønskerne i en noget anden retning end de Radikales.

"Vi skal ikke bare tage arbejdskraft ind fra udlandet, Så let slipper arbejdsgiverne ikke om ved det," sagde arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted fra Dansk Folkeparti til Computerworld.

Han peger på, at der fortsat er 50.000-80.000 ledige i Danmark, som der skal gøres en indsats for at få i arbejde.

"Arbejdsgiverne må gøre en større indsats for at opkvalificere folk, der bliver ikke tale om bare at få billig arbejdskraft ind fra udlandet," siger Bent Bøgsted.

Han forklarer, at eksempler på SAP-konsulenter der kun får 26.000 kroner om måneden, når den normale løn er minimum 45.000 kroner, tyder på, at man skal holde et vågent øje med arbejdsgivernes intentioner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere