Artikel top billede

Analyse: IBM sidder hårdt på danske statskontrakter

En ny rapport viser, at IBM er godt foran konkurrenterne, når det gælder de vigtige statslige rammekontrakter. IBM sidder på næsten 25 procent af et marked på seks milliarder kroner.

Når staten udbyder de rammekontrakter, som i høj grad præger driften af det offentliges it, så løber IBM oftest med de store aftaler.

Det viser en ny undersøgelse udarbejdet af CEDI, Center for Digital Forvaltning, som fredag udgiver en rapport, som gennemgår 88 rammekontrakter indenfor staten.

De 88 kontrakter dækker udgifter i størrelsesordenen seks milliarder kroner over perioden fra 2003 til 2012.

Kristoffer Nilaus Olsen, senioranalytiker hos CEDI, forklarer, at rammekontrakterne er blevet vigtigere i de senere år.

"Det offentlige marked for it præges i stigende grad af, at kunderne laver flerårige rammekontrakter med et begrænset antal leverandører," konstaterer Kristoffer Nilaus Olsen.

I 21 tilfælde er det IBM som har fået kontrakten, mens WM-Data og CSC fik 15 kontrakter hver, mens KMD følger lige efter med 14 kontrakter.

Bredere firma

Kristoffer Nilaus Olsen forklarer, at noget tyder på, at IBMs gode resultater skyldes et bredere spektrum af ydelser.

"Det kan være udtryk for, at IBM satser bredere eller har en bredere portefølje," siger Kristoffer Nilaus Olsen og henviser til, at IBM gør sig gældende indenfor systemudvikling, drift- og vedligehold, men også dominerer på konsulentområdet.

På det område er konkurrenterne fra CSC og WM-Data ikke i toppen.

Ifølge CEDI har IBM 21 rammekontrakter med staten, mens CSC og WM-data begge har 15, KMD 14 og Ementor har 12.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere