Artikel top billede

Vi googler os selv som aldrig før

Vores digitale identitet på nettet er stykket sammen af så mange forskellige kilder, at vi bestandigt må Google os selv for at bevare overblikket.

Halvdelen af de amerikanske internetbrugere Googler sig selv. Nogle gør det hele tiden, andre kun en gang imellem.

47 procent af amerikanske netbrugere gør det ikke desto mindre, og det er en væsentlig stigning i forhold til 2002, hvor kun 22 procent interesserede sig for deres tilstedeværelse online.

Det viser en undersøgelse foretaget af Pew Internet & American Life Project blandt 2.400 amerikanere over 18 år.

De danske tal kendes ikke.

Men Christian Peytz, som er formand for FDIM, Foreningen af Danske Internet Medier, tjekker sine spor på nettet en gang måneden, siger han.

”Det er klogt at være bevidst om sin digitale profil. Jeg gør det vel selv en gang om måneden, og der er da altid lidt overraskelser imellem,” siger han uden at ville løfte sløret for hvilke.

Altid en der taler skidt

Det er ikke kun privatpersoner, som bør følge med i, hvilke sammenhænge, de optræder i online.

Virksomheder skal også være bevidste om, at firmanavnet optræder i ganske ukontrollerede sammenhænge på nettet, i sociale netværk og i blogs, mener Christian Peytz.

”Virksomhederne skal tænke sig om. Aviser pakker man fisk ind i dagen efter, men blog-indlæg på nettet står der også om tre og fem år,” siger han.

Fra at være i kontrol med ens digitale billede, må virksomhederne acceptere, at verden er blevet mere fragmenteret og stykket sammen af mange flere kilder.

”En virksomhed vil altid opleve, at der er en, der ikke kan lide den, og taler skidt om den. Den kritik bliver hørt i dag,” siger Christian Peytz.

Kontrol ikke en mulighed

En gammeldags reaktion er at ville kontrollere.

”Det kan man ikke. Det gælder for både virksomheder og personer. Derfor gælder det om at have en aktiv politik om, hvordan man forholder sig på nettet.

Der er ting, man skal kommentere på og ting, der bedst står uimodsagt.

Man kan ikke kontrollere og ændre. Virksomheder må følge med og prøve at påvirke,” mener han.

Den udvikling er interessant, mener han, fordi det tvinger virksomheder til at være mere transparente.

”Du kan ikke stille dig op og sige en ting, og så gøre noget andet. Det bliver opdaget og det kommer frem.”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere