Tirsdagens aviser om it

Danskerne parate til borgerkort. Hver anden bruger sin digitale signatur. Dobbelt mobiler på vej til Danmark. Politi: Chip-mærkning giver falsk tryghed.

Danskerne parate til borgerkort

Syv ud af ti danskere er helt trygge, hvis myndighederne udstyrer dem med et plastic-borgerkort, hvor de skal identificere sig med et fingeraftryk. Det viser en undersøgelse, som Greens Analyseinstitut har foretaget for Børsen, og dermed har videnskabsminister Helge Sander (V) folkelig opbakning for sine planer om at indføre det biometriske borgerkort. Den danske virksomhed Quard Technology står klar i kulissen med et borgerkort. (Børsen)

Hver anden bruger sin digitale signatur

54 procent af danskerne, som har anskaffet sig en digital signatur, bruger den mindst én gang om måneden. 46 procent bruger den derimod sjældent eller aldrig. IT- og Telestyrelsen oplyser, at der er 1.040.000 digitale signaturer ude hos danskerne, hvoraf omtrent 887.000 er bestilt af private og cirka 47.000 er såkaldte medarbejder-signaturer. (Børsen)

Dobbeltmobiler på vej til Danmark

Endnu kan man ikke købe mobiltelefoner til to SIM-kort i danske butikker, men måske kan hjælpen findes på nettet. Selvom blandt andre mobilfabrikanten Samsung har en dobbelt mobiltelefon, der både kan håndtere et arbejds- og fritids-SIM-kort, så ønsker Samsung ikke at sælge mobilen uden for Asien og Rusland. Men fordi eksempelvis Samsung-telefonen opererer på samme frekvenser – 900 til 1.800 MHz - som de danske og europæiske mobil-net, burde denne og lignende telefoner kunne erhverves fra tyske netbutikker – og måske også snart fra danske. (Børsen)

Politi: Chip-mærkning giver falsk tryghed
Tagpapproducenten Icopal sender tagpap med indbyggede radiochip på markedet for at forhindre, at bygge-materialet bliver stjålet på byggepladserne. Men det mener politiet ikke er en specielt god idé, fordi signalerne fra chipsene ikke er stærke nok til at kunne spores via en GPS. "Hvis man sætter noget i materialet, som ikke straks kan opspores, så skulle man hellere lade være. Det giver falsk tryghed, for tyvene ved godt, at der ikke er en ekstra stor risiko forbundet med tyveriet," siger vicepolitikommisær Niels Gerd Dehlendorff, leder af nærpolitiet på Amager. Han opfordrer i stedet til at bruge sund fornuft. (Jyllands Posten)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere