Arbejdsgivere forkæler Generation Y

Generation Y - personer under 30 år - er længere fremme i skoene end Generation X og 68erne, når det handler om at kræve højere løn og bedre ansættelsesforhold.

Computerworld News Service: Generation Y, de højtråbende og selvsikre unge, indtager det amerikanske erhvervsliv med storm.

De forventer forfremmelser, fleksible arbejdstider, en masse ferie og endnu flere penge. De mener, det hører til deres rettigheder - og ikke nødvendigvis noget, de skal gøre sig fortjent til.

Generation Y er fremtidens arbejdsstyrke, og derfor er arbejdsgiverne ved at ændre deres stive personalepolitiker, viser en undersøgelse udført af CareerBuilder og Harris Interactive.

Undersøgelsen er foretaget blandt 2.546 personalechefer og human ressource-folk, og skulle afdække udfordringer, fordele og påvirkninger som Generation Ys indtræden på arbejdsmarkedet medfører, siger Rosemary Haefer, CareerBuilders vicepræsident for human ressource.

Undersøgelsen blev foretaget i juni måned. Generation Y er defineret som personer under 30 år.

Generation Y er på kollisionskurs med de ældre generationer på arbejdspladsen.

Forskellen mellem 68erne, Generation X og Generation Ys kommunikationsstil, jobforventninger og kulturelle rammer og referencer kan medføre megen spænding mellem grupperne, og gå ud over produktiviteten.

68erne er efterkrigsgenerationen, Generation X er født mellem 1965 og 1981.

Undersøgelsen viser, at måden, hvorpå de forskellige generationer kommunikere er meget forskellige.

49 procent siger, at Generation Y foretrækker blogs, instant messaging og sms-beskeder frem for direkte samtaler eller telefonsamtaler, der er 68erne og Generation Xs foretrukne kommunikationsform.

Generation Ys anderledes kulturelle rammer, bliver bemærket af 25 procent af respondenterne, og viser, at der er en generationskløft på arbejdspladserne.

"Generation Y referencer synes at være relateret til blogs, internetsider og lignende, hvor Generation X og 68ernes referencer er mere traditionelle, så som tv og trykte medier," skriver Rosemary Haefer.

Kommunikationsformen udstiller forskellene

"Generation Y kommunikerer mere via teknologi, så kommunikationen kan synes at være abrupt og forkortet, og det gør, at meddelelserne ofte bliver misforstået," siger Rosemary Haefer.

55 procent af de adspurgte arbejdsgivere over 35 år sagde, at Generation Y har sværere ved at følge en given ordre og kommunikere med overordnede, end de ældre generationer har.

Generation Ys forventninger til deres jobs, er også med til at skabe gnidninger på arbejdspladserne. 87 procent svarer, at Generation Y forventer bedre løn, flere goder og hurtigere avancement end deres ældre kolleger.

74 procent af arbejdsgiverne siger Generation Y forventer højere løn.

61 procent af Generation Y vil have mere fleksible arbejdstider.

56 procent af Generation Y forventer at blive forfremmet indenfor det første år.

50 procent af Generation Y forventer mere ferie og personlig tid.

37 procent af Generation Y forventer at have adgang til state-of-art teknologier

Det er ikke kun de ældre generationer, der føler at Generation Y berettiget til flere goder end andre.

73 procent af de personaleansvarlige og de ansatte i human ressource-afdelingerne, i alderen fra 25 til 29, siger at Generation Y forventer mere end kollegerne. (der er mere information om Generation Y på dette site om ledelsesteknikker, der skal få det bedste ud af Generation Y.

Generation Y har udtalt deres jobforventninger så ofte, at arbejdsgiverne er begyndt at bemærke det. 15 procent af arbejdsgiverne siger, at de har ændret deres personalepolitik, for at tilpasse den til Generation Y.

57 procent har indført mere fleksible arbejdstider.

26 procent har investeret i de nyeste teknologier til Generation Y.

26 procent har forhøjet lønnen og bonusordningerne.

24 procent tilbyder kontinuerlig efteruddannelse.

20 procent betaler for mobiltelefoner og BlackBerrys.

18 procent tilbyder yderligere telekommunikationsløsninger.

11 procent har forhøjet antallet af feriedage.

Haefner påpeger, at ændringerne er til gavn for alle medarbejdere.

"Virksomhedskulturen ændres med hver ny generation, og alle generationer får gavn af ændringerne," siger Rosemary Haefner.

Oversat af Bo Madsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere