Artikel top billede

Hvad nu hvis du var statsminister, Peter Ussing?

Folketingsvalg 2007: Bedre livskvalitet, nul jobklausuler og en opfindsom mand fra Århus som it-minister. Sådan ville Prosa-formand Peter Ussing have det, hvis han var statsminister i Danmark.

Peter Ussing, formand for Prosa. Hvis du var statsminister, hvilket it-område ville du så sætte ind på som det første?

"Jeg ville sætte mig ind i mulighederne omkring it-understøttelse af offentlig service i det danske samfund - blandt andet digital forvaltning.

Den tid, som borgerne og virksomhederne kan spare af denne vej, kan investeres i produktion og bedre livskvalitet.

Danmark kan ikke vinde konkurrencen om at få de bedste arbejdspladser i det globale videnssamfund ved at være billigst. Vi skal satse på god service og høj kvalitet.

Danmark vil i de kommende år få en stigende mangel på arbejdskraft, som lettest kan løses ved at benytte digitale teknologier i forvaltning og til at yde en stadig bedre service til befolkningen."

Hvem ville du så udnævne til it-minister?

"Det skal være en visionær, velformuleret og utålmodig person som selv kender til teknologisk anvendelse - og som har gennemslagskraft i det politiske system.

Det kunne for eksempel være Preben Meier fra Innovation Lab."

Hvad ville du så gøre for it i erhvervslivet?

"Vi skal generelt benytte it meget mere til at lette de administrative byrder på erhvervslivet.

Det skal være lettere at være lille virksomhed i Danmark. Dette skal gøres ved at etablere sammenhængende it service systemer, som understøtter de forretningsgange og den kommunikation ,der er med den offentlige sektor.

Jeg vil arbejde på at sikre ,at konkurrencen på markedet fungere så godt som mulig - og sikre, at markedet benyttes til at skaffe de bedste og billigste løsninger.

Og jeg vil arbejde på at få fjernet de hemmelige jobklausuler, der ikke respekterer individet, og som i dag forhindrer arbejdskraftens frie bevægelighed - og dermed den optimale af landets arbejdskraft ressourcer."

Hvordan ville du så sikre, at det offentlige udnyttede hele potentialet i it?

"Jeg ville være meget mere offensiv med at støtte it-projekter, som kan gavne den samlede it-infrastruktur i Danmark.

I dag kræver Finansministeriet en snæver businesscase for alle projekter - også selvom fordelen ved projektet falder udenfor den myndighed der betaler regningen.

Og så ville jeg afskaffe det interne bureaukraiti med afregning for data og it-transaktioner mellem offentlige myndigheder - og give ekstra tilskud til dem, som leverer services til resten af samfundet.

Den strategi, som det nationale videnscenter for software har fremlagt med blandt andet en softwarebørs, bør have langt mere støtte og opbakning. Det er et stort potentiale i mere deling af komponenter til it-systemer.

Samtidig er det vigtigt, at det nyvundne fokus på åbne standarder fastholdes.

Der skal løbende udvikles og fastlægges åbne standarder for dataudveksling på stadig flere områder. Det arbejde, som IT og Telestyrelsen har lavet på UBL 2.0, er fremragende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere