Microsoft knytter Live-tjenesten tættere til Windows

Med en række nye tjenester på Windows Live forsøger Microsoft at gentage trickket, der i sin tid afgjorde browserkrigen mellem Explorer og Netscape.

Computerworld News Service Microsoft bruger den samme taktik til sine online-tjenester, som gjorde Internet Explorer allestedsnærværende for internetbrugere. I den beta-teknologi Microsoft udsendte onsdag, er live-tjenesterne direkte tilknyttet Windows styresystemet.

Et nyt installeringsprogram til Windows Live services vil hjælpe brugeren med at installere opdateringer af foto-deling, mail instant messaging, online sikkerhed og andre tjenester, blrev det oplyst på Windows Live Wire-blog.

Installeringsprogrammet vil samtidig sørge for fremtidig automatisk opdatering for Windows XP og Vista.

"Med denne række applikationer kan vi gøre konnektivitet, kommunikation og deling til en forrygende oplevelse på Windows pc'er, skriver Microsofts vicepræsident for Live-teamet, på bloggen.

"Kombineret med vores web-tjenester, har vi nu en komplet pakke, der sammenkobler det bedste fra internettet med det bedste fra Windows, og arbejder som du ønsker det."

Kamp med Google og Yahoo

Microsoft forsøger at tage kampen op med rivalerne fra Google og Yahoo ved at tilbyde en samling on-line-løsninger, så der kan sælges flere reklamer. Det er ingen overraskelse, at firmaet nu sammensmelter dette tiltag med deres mest populære produkter.

De fleste brugere har nok kun behov for en samling on-line-tjenester, ligesom de typisk kun har brug for en browser. Fordelen for Internet Explorer, der vandt over Netscape, var at den allerede var tilgængelig på computeren.

Succesen Firefox

Men, det som virkede i browser-krigen, behøves ikke nødvendigvis at virke i Web 2,0-verdenen, hvor udviklingen går meget stærkere, end den gjorde for ti år siden.

Når Microsoft forlænger tiden mellem opgraderingerne, bliver kunderne rastløse og ser sig om efter andre produkter. Mozilla fik en masse brugere med browseren Firefox på den konto for to år siden, og har nu deres egen niche.

Samtidig kæmper Microsoft med to virksomheder, der startede deres forretning på internettet og nu har et enormt antal loyale brugere.

"At fremstille web-baserede applikationer og klienter er også mere besværligt end at udvikle en web-browser og bestemt ikke let at få gjort populært," siger Mark Rosoff fra 'Directions on Microsoft'. "Med internet-tjenester er differentieringen meget større."

"Brugen af Microsofts 'unified installer' er stadig bare en mulighed - ikke et systemkrav, så tjenesterne er ikke lige så tæt forbundet til Windows styresystemet som Explorer var," siger Rosoff. Han vil dog ikke blive overrasket, hvis Microsoft vælger at knytte de to tættere sammen, men påpeger, at antimonopol-reglerne nok får dem til at tænke sig grundigt om.

Udover at forbinde Windows Live tættere med Windows, har Microsoft også udviklet en række nye features til onsdagens beta-fornyelse.

Nye Live-tjenester

Windows Live Photo kan nu dele fotos direkte via Window Live Spaces og anvende Soapbox på MSN's videodelingstjeneste. Den giver også mulighed for automatisk at placere overførte fotos fra digitalkameraet i eventbaserede mapper, baseret på dato og tid.

Windows Live Messenger 8,5 giver forbedringer indenfor sikkerhedsbeskyttelse og performance og Windows Live OneCare Family Safety-opdateringen udvider hjælpefunktionerne til Mail, Messenger og Spaces-tjenesterne.

Flere oplysninger findes på Windows Live Services web-site.

Oversat af Bo Madsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere